*Τη φωτογραφία παραχώρησε το Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής

Άγιον Όρος: Τελετή παράδοσης του σκάφους που δώρισε η Ένωση Εφοπλιστών στο Λιμενικό, παρουσία Πλακιωτάκη

Ο αγιασμός και η παράδοση σκάφους του Λιμενικού, δωρεά της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, έλαβαν χώρα χθες, σε ειδική τελετή στο λιμανάκι της Δάφνης στο Άγιον Όρος, παρουσία του υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννη Πλακιωτάκη.

«Ο βαθύς σεβασμός της κυβέρνησης για το φάρο της Ορθοδοξίας συνοδεύεται από πράξεις που ενισχύουν την προστασία και την ασφάλεια της μοναστικής κοινότητας και των προσκυνητών», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Γιάννης Πλακιωτάκης.

propoli

Το σκάφος είχε παραδοθεί προ μηνών στο λιμενικό σώμα, αλλά η τελετή παράδοσης είχε αναβληθεί, λόγω της πανδημίας και τελικά έγινε χθες στις έντεκα το πρωί, με επισημότητα και παρουσία του υπουργού, εκπροσώπων του κοινοβουλίου, υπηρεσιακών παραγόντων και μοναχών.

Πρόκειται για την επίσημη παράδοση ενός εκ των δέκα νέων, υπερσύγχρονων περιπολικών σκαφών του λιμενικού, προσφορά της εταιρείας κοινωνικής προσφοράς «ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ» της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, στο λιμεναρχείο του Αγίου Όρους, στη Δάφνη.

Τον υπουργό συνόδευε ο αρχηγός του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, αντιναύαρχος Λ.Σ. Θεόδωρος Κλιάρης, ο οποίος επίσης απηύθυνε χαιρετισμό στην εκδήλωση, ενώ το “παρών” έδωσαν και οι βουλευτές της ΝΔ Σάββας Αναστασιάδης και Στράτος Σιμόπουλος, ο πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, Θεόδωρος Βενιάμης, ο διοικητής του Αγίου Όρους Αθανάσιος Μαρτίνος, ο υποδιοικητής Αρίστος Κασμίρογλου, ο πρωτεπιστάτης Παύλος, ο ηγούμενος της Ι.Μ. Σίμωνος Πέτρας Ελισσαίος, κ.α.

Ο Γιάννης Πλακιωτάκης επισκέφθηκε το Άγιον Όρος από την προηγούμενη ημέρα των εγκαινίων και διανυκτέρευσε στη μονή Ξενοφώντος.

Μετά το πέρας της τελετής αγιασμού και παράδοσης του σκάφους, ο υπουργός συνοδευόμενος από τον αρχηγό του λιμενικού, το διοικητή του Αγίου Όρους και τον πρόεδρο της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών επισκέφθηκαν τις μονές Ιβήρων και Παντοκράτορος.

Δείτε επίσης: Προφυλακιστέα για κλοπές και διαρρήξεις μέλη συμμορίας που δρούσε σε Θεσσαλονίκη – Χαλκιδική, με συνολική λεία 53.000 ευρώ

©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Loading