Αγρίνιο: Προφυλακιστέα η 58χρονη που φέρεται ως εγκέφαλος στο κύκλωμα αναπηρικών επιδομάτων, ελεύθεροι οι άλλοι 6 κατηγορούμενοι

Αγρίνιο: Προφυλακιστέα η 58χρονη που φέρεται ως εγκέφαλος στο κύκλωμα αναπηρικών επιδομάτων, ελεύθεροι οι άλλοι 6 κατηγορούμενοι

Προφυλακιστέα κρίθηκε η 58χρονη που ηγήθηκε κυκλώματος απάτης για παράνομα αναπηρικά επιδόματα. Προφυλακιστέα αναγνωρίστηκε η 58χρονη, η οποία φέρεται να είχε αρχηγικό ρόλο στο κύκλωμα που εξαπατούσε τις υγειονομικές υπηρεσίες προκειμένου να λάβουν παράνομα αναπηρικά επιδόματα άτομα που δεν πληρούσαν τις προϋποθέσεις. Οι υπόλοιποι έξι συλληφθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, και οι επτά κατηγορούμενοι αρνήθηκαν τις κατηγορίες που τους αποδίδονται. Η διαδικασία των απολογιών ήταν μαραθώνια, καθώς οι κατηγορούμενοι οδηγήθηκαν στο Δικαστικό Μέγαρο, με την 58χρονη να είναι η τελευταία που απολογήθηκε. Μετά την ολοκλήρωση των απολογιών, και με σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέα, αποφασίστηκε η προσωρινή κράτηση της 58χρονης, ενώ οι υπόλοιποι έξι αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους.

Θα κληθούν να καταβάλουν χρηματικές εγγυήσεις που κυμαίνονται από 1.000 έως 30.000 ευρώ, και να εμφανίζονται στο αστυνομικό τμήμα σε τακτά χρονικά διαστήματα. Το ζεύγος που εμπλέκεται θα πρέπει να καταβάλει 50.000 ευρώ.

Το κύκλωμα, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, περιλαμβάνει έναν γιατρό, δύο νοσηλεύτριες, δύο υπαλλήλους του ΕΦΚΑ, έναν ιδιώτη και τη 58χρονη ως φερόμενη αρχηγό. Οι κατηγορούμενοι χρησιμοποιούσαν τις επαγγελματικές τους ιδιότητες για να δημιουργήσουν ένα πειστικό αφήγημα αναπηρίας για τους πελάτες της οργάνωσης, με τη βοήθεια ψευδών ιατρικών στοιχείων και στημένων εμφανίσεων σε επιτροπές.

Τα στοιχεία της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων, που είχε αναλάβει την παρακολούθηση της δράσης τους, δείχνουν ότι οι κατηγορούμενοι συμμετείχαν στην προετοιμασία των αιτούντων και στη διαμεσολάβηση με επιτροπές και δημόσιες υπηρεσίες, λαμβάνοντας άμεσα χρηματικά ανταλλάγματα. Οι επτά βασικοί κατηγορούμενοι συνελήφθησαν τις τελευταίες ημέρες, ενώ η δικογραφία περιλαμβάνει συνολικά 34 πρόσωπα που σχετίζονται με το αδίκημα της δωροδοκίας υπαλλήλου, εκ των οποίων έχουν ήδη ταυτοποιηθεί τα 27. Το κύκλωμα εκτιμάται ότι λειτουργούσε για χρόνια, με τη ζημία για το ελληνικό Δημόσιο να ξεπερνά τις 150.000 ευρώ μόνο τους τελευταίους μήνες.

Πηγή περιεχομένου: in.gr

Loading

Play