Αλτσχάιμερ: Το ελληνικό βότανο που βοηθάει τους ασθενείς

Η νόσος Αλτσχάιμερ θεωρείται η νόσος η οποία σταδιακά καταστρέφει τα εγκεφαλικά κύτταρα και υπολογίζεται ότι τώρα επηρεάζει γύρω στα 30 εκατομμύρια ανθρώπους σε ολόκληρο τον κόσμο ενώ το 2050 εκτιμήσεις δείχνουν, ότι θα πάσχουν 110 εκατομμύρια άνθρωποι περίπου.

Δηλαδή μετά από 4 δεκαετίες περίπου από σήμερα, η νόσος Αλτσχάιμερ προβλέπεται ότι θα υπερτριπλασιαστεί!

propoli

Το τσάι του βουνού και η καθημερινή κατανάλωσή του
Όμως, πρόσφατα επιστήμονες ανακάλυψαν ότι το Ελληνικό τσάι που προέρχεται από βότανα του βουνού έχει την ικανότητα, εφόσον ο ασθενής πίνει σε καθημερινή βάση από αυτό το τσάι για αρκετούς μήνες, να μειώνει αισθητά τις επιπτώσεις του Αλτσχάιμερ περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη ουσία!

Έτσι, πλέον το Ελληνικό τσάι του βουνού γίνεται ανάρπαστο σταδιακά και ζητιέται από όλο τον κόσμο εξαιτίας των θεραπευτικών ιδιοτήτων του!

Η νόσος Αλτσχάιμερ που οφείλει το όνομά της στον Γερμανό ψυχίατρο και νευροπαθολόγο που την περιέγραψε για πρώτη φορά, αποτελεί τη συχνότερη μορφή άνοιας και, σύμφωνα με τα τελευταία στατιστικά, στη χώρα μας πάσχουν από αυτήν σχεδόν 200.000 άνθρωποι.

Η νόσος Αλτσχάιμερ εκδηλώνεται συνήθως σε άτομα ηλικίας άνω των 65 ετών και προκαλεί σταδιακή εκφύλιση του εγκεφάλου με αποτέλεσμα την έκπτωση των νοητικών λειτουργιών, ενώ όταν προχωρήσει επηρεάζει και την κινητικότητα.

Στη Γερμανία, γενέτειρα του ιατρού «νονού» της νόσου, γίνονται ομολογουμένως πάρα πολλές μελέτες σχετικά με αυτή την εκφυλιστική ασθένεια.

Πρόσφατα, μια ομάδα Γερμανών επιστημόνων με επικεφαλής τον καθηγητή J. Pahnke του Πανεπιστημίου του Μαδεμβούργου, στηριζόμενη σε εργαστηριακά δεδομένα που έδειχναν πως το τσάι του βουνού και συγκεκριμένα το είδος τσάι του Ολύμπου (Sideritis scardica) επηρεάζει την αναστολή της επαναπρόσληψης ουσιών του εγκεφάλου, με τις οποίες διεκπεραιώνεται η μεταφορά μηνυμάτων από το ένα εγκεφαλικό κύτταρο στο άλλο (ουσίες που λέγονται νευροδιαβιβαστές), προχώρησε σε μια ενδιαφέρουσα έρευνα σε ποντίκια με νόσο Αλτσχάιμερ.

Παρατήρησαν, λοιπόν, πως τα ποντίκια που πήραν εκχύλισμα τσαγιού του Ολύμπου, σε αντίθεση με αυτά που δεν πήραν (ή που πήραν άλλο βότανο), παρουσίασαν σημαντική μείωση της πρωτεΐνης β-αμυλοειδές, η συσσώρευση της οποίας θεωρείται ένοχη για νόσο Αλτσχάιμερ. Πολλές αναφορές αναδεικνύουν τον καθηγητή J. Pahnke σε θερμό υποστηρικτή της δράσης του τσαγιού του Ολύμπου στη βελτίωση της συμπτωματολογίας της νόσου Αλτσχάιμερ.

Μάλιστα σε πιο πρόσφατες δηλώσεις του ο καθηγητής J. Pahnke τόνισε πως το τσάι του Ολύμπου «λειτουργεί» και ότι οι ασθενείς του το πίνουν καθημερινά!

ΠΗΓΗ: pelop.gr

Δείτε επίσηςΕπταπλασιάστηκε η τιμή γνωστού φαρμάκου: Το παίρνουν για να αδυνατίσουν – Οι σοβαρές παρενέργειες

Loading