Προετοιμασίες σε πυρετώδη ρυθμό για το 44ο Αντάμωμα Συλλόγων Σαρακατσαναίων, που θα λάβει χώρα από τις 26 έως τις 28 Ιουνίου στα λιβάδια του Περτουλίου. Αυτή η μοναδική γιορτή αναδεικνύει την πλούσια παράδοση και πολιτιστική κληρονομιά της χώρας, προσφέροντας χορούς, τραγούδια και αυθεντικές στιγμές από τη ζωή των Σαρακατσαναίων.
Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Σαρακατσαναίων έχει ήδη προγραμματίσει συναντήσεις με την Αντιπεριφερειάρχη Τρικάλων, Χρύσα Ντιντή, και τον Δήμαρχο Πύλης, Κωνσταντίνο Μάραβα, για την καλύτερη προετοιμασία της εκδήλωσης. Η συνεργασία αυτή έχει στόχο την άρτια διοργάνωση του φετινού ανταμώματος.
Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Πύλης, οι συμμετέχοντες συζήτησαν τις απαραίτητες υποδομές και παρεμβάσεις που απαιτούνται για την ομαλή διεξαγωγή της εκδήλωσης. Ο Δήμαρχος Μαράβας τόνισε ότι το Αντάμωμα δεν είναι απλώς μια γιορτή, αλλά η ζωντανή μνήμη της παράδοσής μας.
Αξιοσημείωτη είναι και η στήριξη του Δήμου Τρικκαίων, όπου εκπρόσωποι της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας συναντήθηκαν με την τοπική αρχή για την οργάνωση των εκδηλώσεων. Η πρόεδρος του Συλλόγου Σαρακατσαναίων Τρικάλων, Ελένη Κόκκαλη, υπογράμμισε τη σημασία της συμμετοχής της νέας γενιάς στην παράδοση, καλώντας όλους τους φίλους της παράδοσης να συμμετάσχουν στην εκδήλωση.
![]()

