Απελευθερώθηκαν 15 άγρια πουλιά στη λίμνη Κερκίνη

Γέμισε…πελαργούς ο ουρανός, πάνω από τη λίμνη Κερκίνη, σήμερα το πρωί. Το Ελληνικό Κέντρο Περίθαλψης Άγριων Ζώων (ΕΚΠΑΖ), με τη συνδρομή της Δράσης για την Άγρια Ζωή και του Φορέα Διαχείρισης της λίμνης Κερκίνης, απελευθέρωσαν 15 άγρια πουλιά τα οποία είχαν νοσηλευτεί στις εγκαταστάσεις του.

Την…ελευθερία βιώνουν υγιείς πλέον έντεκα πελαργοί (Ciconia ciconia), μια σταχτοτσικνιά (Ardea cinerea), δυο τσίφτηδες (Milvus migrans) και ένας περήφανος σταυραετός (Hierraetus pennatus).

Τα πουλιά είχαν βρεθεί τραυματισμένα και στάλθηκαν στο ΕΚΠΑΖ για νοσηλεία. Ο ένας από τους δύο τσίφτηδες βρέθηκε στο έδαφος νεοσσός ακόμα, όταν, από λάθος υλοτόμου, κόπηκε το δέντρο όπου βρισκόταν η φωλιά τους , ο σταχτοτσικνιάς και ο σταυραετός νοσηλεύονταν εδώ και ένα χρόνο τραυματισμένα από κυνηγετικό όπλο.

Όλα τα πουλιά έχουν δακτυλιωθεί πριν την επανένταξή τους, σε συνεργασία με το Ελληνικό Κέντρο Δακτυλίωσης Πουλιών, προκειμένου να σταθεί δυνατή η παρακολούθηση της πορείας τους στο μέλλον.

Στη σημερινή εντυπωσιακή «τελετή» της απελευθέρωσης παραβρέθηκαν γονείς και μαθητές από το Ζάππειο Δημοτικό και Γυμνάσιο Σχολείο Κωνσταντινούπολης, οι οποίοι συνοδεύονταν από το ΔΣ του Άσυλου του Παιδιού με το οποίο έχουν αδελφοποιηθεί, και πραγματοποιούσαν από κοινού εκδρομή στη λίμνη Κερκίνη.

propoli

Πηγή: skai.gr

Δείτε επίσης: Δικαίωμα στη μητρότητα για γυναίκες έως 54 ετών στην Ελλάδα – Εγκρίθηκαν πάνω από 170 αιτήσεις

Loading