Η εκδήλωση Αθηνάς χωρίς αυτοκίνητο προσφέρει μια μοναδική ευκαιρία για την αναζωογόνηση του κέντρου της Αθήνας. Η κυκλοφορία σε κεντρικούς οδικούς άξονες της Αθήνας θα διακοπεί σήμερα Σάββατο από τις 20:00 έως αύριο Κυριακή στις 23:00, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της πρωτοβουλίας του Δήμου Αθηναίων, «Αθηνάς χωρίς αυτοκίνητο».
Η πόλη ανήκει στους ανθρώπους της! Οι αστυνομικές αρχές καλούν τους οδηγούς να αποφύγουν τις παρακάτω οδούς κατά τα καθορισμένα χρονικά διαστήματα, ώστε να διευκολυνθεί η κυκλοφορία και να προληφθούν πιθανά κυκλοφοριακά προβλήματα. Οι κλειστοί δρόμοι περιλαμβάνουν:
– Αθηνάς, στο τμήμα μεταξύ Ευριπίδου και Ερμού.
– Καρ. Σερβίας, στο σύνολό της.
– Περικλέους, στο σύνολό της.
– Αθηναΐδος, στο σύνολό της.
– Αγ. Ειρήνης, στο σύνολό της.
– Πλ. Αγ. Ασωμάτων, στο τμήμα μεταξύ Σαρρή και Ερμού.
– Ερμού, στο τμήμα μεταξύ Αγ. Ασωμάτων και Αθηνάς.
Ο δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας, δήλωσε: Η Αθηνάς χωρίς αυτοκίνητο είναι μια συμβολική αλλά και ουσιαστική πρωτοβουλία που μας εμπνέει να ξανασχεδιάσουμε την πόλη με επίκεντρο τον άνθρωπο.
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ποικιλία εκδηλώσεων, όπως disco roller party, πολυθεματικά εργαστήρια για όλους και συναυλία με τον Πάνο Βλάχο. Αυτή η διοργάνωση υπόσχεται να προσφέρει ζωή και δράσεις στην καρδιά της πόλης.
Ελάτε να γιορτάσουμε την Παγκόσμια Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο και να συμμετάσχετε σε αυτήν την πρωτοβουλία, που ενώνει την κοινότητα και αναδεικνύει την αξία του δημόσιου χώρου.
Πηγή περιεχομένου: in.gr