Αττική: Καρέ – καρέ η στιγμή που διαρρήκτης αρπάζει απλωμένα ρούχα από σπίτι (ΒΙΝΤΕΟ)

Απλωμένα ρούχα από σπίτι έκλεψε ένας διαρρήκτης στην Αργυρούπολη Αττικής, με την κάμερα ασφαλείας να καταγράφει τον δράστη.

Ο θρασύτατος διαρρήκτης χτύπησε χωρίς να μπει στη διαδικασία να κρύψει τα χαρακτηριστικά του προσώπου του και χωρίς να σβήσει τη μηχανή του αυτοκινήτου του, με το οποίο είχε φτάσει στη γειτονιά της Αργυρούπολης.

propoli

Όλα ξεκίνησαν στις 02:47 τη νύχτα. Ο δράστης μπήκε σαν κύριος από την εξωτερική καγκελόπορτα και άρχισε να βγάζει τα μανταλάκια από τα απλωμένα ρούχα. 

Όπως φαίνεται στο οπτικό υλικό, μετά τα πρώτα ρούχα που έβαλε στην αγκαλιά του έκανε να φύγει, αλλά το μετάνιωσε. Επέστρεψε και πολύ γρήγορα πήρα όλα όσα ήταν απλωμένα.

«Έχουμε φτάσει δηλαδή σε άλλο σημείο, να φοβόμαστε να απλώσουμε τα ρούχα μας. Είχαμε απλώσει μια ζακέτα, η οποία κάνει πολύ “μπαμ”, είναι επώνυμη, περίπου στα 100 ευρώ. Γενικά είχα βγάλει μπουγάδα, όλες μου τις λευκές ζακέτες», ανέφερε στο Live News ο ιδιοκτήτης του σπιτιού.

Σε όλο το βίντεο ακούγεται ο ήχος από την εξάτμιση του αυτοκινήτου του. Το είχε αφήσει ανοιχτό για να μπορεί όπως φαίνεται σε περίπτωση που κάτι στράβωνε εκείνα τα δευτερόλεπτα να φύγει ταχύτατα.

«Σταματάει ακριβώς απέξω με το αμάξι, δεν το έσβησε καν, κατέβηκε όπως ακούγεται κιόλας από το βίντεο, έκανε και πολύ θόρυβο η εξάτμιση, κατέβηκε με το πάσο του, άνοιξε πήρε ό,τι ήθελε έφυγε και μετά ξαναμπήκε μέσα, πήρε και κάτι ακόμα και έφυγε», περιέγραψε ο ιδιοκτήτης του σπιτιού.

Μέχρι ο ίδιος και η κοπέλα του να δουν τις εικόνες από την κάμερα ασφαλείας, το μυαλό τους, όπως είπε ο ιδιοκτήτης, δεν μπορούσε να πάει με τίποτα στα όσα είχαν συμβεί.

«Βάλαμε ένα πλυντήριο και τα απλώσαμε προφανώς και πέσαμε για ύπνο. Το πρωί που ξύπνησα, πήγα για δουλειά, εγώ ξυπνάω πολύ νωρίς, δεν αντιλήφθηκα κάτι και λίγο πιο μετά η κοπέλα μου, που συγκατοικούμε μου λέει «Δημήτρη μάζεψες τα ρούχα;» λέω «όχι δεν έχω μαζέψει κάτι». Μου λέει: «μου κάνεις πλάκα». Λέω «όχι», μου λέει “μπες λίγο στην κάμερα γιατί μάλλον μας τα έχουν κλέψει”».

«Βλέπω αυτόν τον άνθρωπο να μπαίνει μέσα, πρώτα βασικά πέρασε το αμάξι απέξω πήγαινε αργά – αργά, οπότε μπορεί να έβλεπε όλα τα σπίτια γύρω – γύρω τι γίνεται», είπε ο ιδιοκτήτης του σπιτιού.

«Δεν είναι τα χρήματα, αλλά το συναίσθημα φόβου»

«Είχε πολύ μεγάλο θράσος ότι «ας πάρω και κάτι ακόμα, μιας και δεν με είδε κανένας τώρα». Δεν είναι γείτονας, αυτό όμως που μου είπαν όπως πολλοί γιατί έχω γυρίσει όλα τα σπίτια γύρω – γύρω, λένε ότι είναι γνωστή φυσιογνωμία».

Τα ρούχα που έκλεψε ο δράστης είχαν συνολική αξία γύρω στα 300 ευρώ. Όμως αυτό, τη δεδομένη στιγμή περνά σε δεύτερη μοίρα για τον ιδιοκτήτη.

«Δεν θέλω να το σκέφτομαι καν ότι μπορεί να είναι έξω από την πόρτα μου και να παρακολουθεί κάτι. Ποιος ξέρει ποιο θα είναι το επόμενο βήμα. Τίποτα ήταν χύμα, δηλαδή δεν τον ένοιαζε. Δεν είχε δει καν την κάμερα γιατί δεν έριξε καν βλέμμα προς τα εκεί».

Η κλοπή στην Αργυρούπολη ήταν ασυνήθιστη αλλά όχι πρωτοφανής. Στην Πάτρα μάλιστα πριν από τρία χρόνια, είχε καταγραφεί από κάμερα ένα ανάλογο χτύπημα με μεγαλύτερο βαθμό δυσκολίας. Καθώς ο δράστης είχε σκαρφαλώσει σε μπαλκόνι για να πάρει ένα ζευγάρι παπούτσια.

«Ελπίζω να βρεθεί κάτι, όχι τόσο για τα ρούχα όσο για τον άνθρωπο και για να μην ξαναεισβάλει σε κανέναν προσωπικό χώρο, ειδικά για τόσο ασήμαντο λόγο», είπε ο ιδιοκτήτης του σπιτιού.

«Η έρευνα προχωρά. Πιο πολύ από τους γείτονες έχουμε αρκετή βοήθεια. Ευτυχώς  υπάρχουν αρκετές κάμερες στη γειτονιά. Δεν είναι τα ρούχα και η αξία τους, πρέπει να τιμωρηθεί αυτός ο άνθρωπος. Να μπει ένα φρένο σε αυτό που συμβαίνει, γιατί έχει γίνει πια μόδα», είπε η μητέρα του ιδιοκτήτη του σπιτιού.

Δείτε επίσης: Πλημμύρες στη Θεσσαλία: «Παγώνουν» μέχρι τον Σεπτέμβριο φόροι, εισφορές και δόσεις

Loading