Σάλος με την Ολυμπιακή Φλόγα – Στο περιθώριο οι Ολυμπιονίκες για να φανούν οι πολιτικοί…

Αθλητές ή πολιτικοί στην Ολυμπιακή Φλόγα; – Γιατί παραιτήθηκε από την επιτροπή λαμπαδηδρομίας η ολυμπιονίκης, Ειρήνη Αϊνδιλή;

Πώς είναι δυνατόν οι ολυμπιακοί αγώνες να είναι ουδέτεροι όταν πολιτικά πρόσωπα φωτογραφίζονται με την ολυμπιακή φλόγα; Υποτίθεται πως προτεραιότητα στην λαμπαδηδρομία έχουν αθλητές και μάλιστα ολυμπιονίκες, πρωταθλητές και όσοι/ όσες έχουν τιμήσει τη χώρα. Τί δουλειά έχουν λοιπόν με την ολυμπιακή φλόγα πρόσωπα του κυβερνώντος κόμματος. Μήπως εν τέλει όλα σε αυτήν την χώρα γίνονται για ένα κλικ;!

propoli

Η Δόμνα Μιχαηλίδου, Υπουργός Εργασίας ποζάρει με ένα τεράστιο χαμόγελο με την ολυμπιακή φλόγα.

(ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)

Ομοίως και ο Μαργαρίτης Σχοινάς, ένα από τα πλέον κορυφαία πρόσωπα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν.

(ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)

Σημειώνεται ότι η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή απαγορεύει ρητά τη συμμετοχή στη λαμπαδηδρομία πολιτικών και θρησκευτικών παραγόντων. Ως πολιτικοί παράγοντες νοούνται οι Υπουργοί, Υφυπουργοί, Αναπληρωτές Υπουργοί, Γενικοί Γραμματείς Υπουργείων, Μέλη του Κοινοβουλίου.

Σύμφωνα λοιπόν με τους γενικούς όρους συμμετοχής στην Ολυμπιακή Λαμπαδηδρομία , προτεραιότητα στην επιλογή έχουν:

-οι Ολυμπιονίκες,

-οι διακριθέντες στον Αθλητισμό με σειρά προτεραιότητας διάκρισης,

-οι διακεκριμένοι στις Τέχνες, στα Γράμματα και στην Κοινωνική προσφορά,

-στις ανωτέρω ιδιότητες περιλαμβάνονται αθλητές ή άτομα που ανήκουν στα άτομα με αναπηρίες (ΑΜΕΑ).

Η χάλκινη Ολυμπιονίκης της ρυθμικής γυμναστικής, Ειρήνη Αϊνδιλή, παραιτήθηκε από την επιτροπή λαμπαδηδρομίας. Σύμφωνα με πληροφορίες, έστειλε επιστολή στην ΕΟΕ, εξηγώντας πως παραιτήθηκε καθώς διαπιστώνει ότι δεν έγινε επιλογή αθλητών όπως προβλέπεται.

Μάλιστα είχε προηγηθεί η αντίδραση των Νικόλ Κυριακοπούλου και Μάνιας Μπικόφ που κατήγγειλαν το γεγονός ότι δεν επελέγησαν ως λαμπαδηδρόμοι.

Η Νικόλ Κυριακοπούλου, πρωταθλήτρια και Ολυμπιονίκης στο άλμα επί κοντώ έγραψε χαρακτηριστικά στο Facebook «η δύναμη της Ολυμπιακής φλόγας εμπνέει φιλάθλους και αθλητές σε όλο τον κόσμο. Ύψιστη τιμή η μεταφορά της από τους λαμπαδηδρόμους… που “περιέργως” αυτή την Ολυμπιακή χρονιά η “κλήρωση”… για να συμμετάσχω, δεν κατάφερε να με εντοπίσει παρά το ταπεινό αθλητικό βιογραφικό μου!».

Το μήνυμα της Νικόλ Κυριακοπούλου σχολίασε και η πρώην πολίστρια Μάνια Μπικόφ γράφοντας «μέγιστη τιμή κ συγκίνηση να συμμετέχεις στο ταξίδι της ολυμπιακής φλόγας, δακρυσα σήμερα με την συναθλητρια μου Δήμητρα Ασιλιαν και τα λόγια της στην Ακρόπολη, φούσκωσα από υπερηφάνια βλέποντας τον Νικόλα Παπαγγελή λαμπαδηδρόμο, ανατριχιασα με την Φιλιώ Μανωλιουδακη στα Χανιά μας , με την τριαθλητρια Αθηνά Αδαού κ τόσους άλλους. Την ίδια στιγμή διαβάζω σήμερα την ανάρτηση της ολυμπιονικη Νικόλ Κυριακοπούλου για την μη επιλογή της ως λαμπαδηδρόμο κ θλίβομαι βαθειά, όταν το διαδίκτυο έχει γεμίσει φωτογραφίες από πολιτικούς κάθε θέσης, λαμπαδηδρόμους Όπως ρητά αναφέρει η ΕΟΕ για την συμμετοχή στην ολυμπιακή λαμπαδηδρομία ΑΠΑΓΟΡΕΎΕΤΑΙ η συμμετοχή ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ κ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩΝ παραγόντων (φώτο) Λαμπαδηδρομοι ορίζονται, Ολυμπιονίκες, Διακριθέντες αθλητές με σειρά προτεραιότητας διάκρισης και ΟΣΟΙ διακρίθηκαν στις τέχνες, γράμματα και κοινωνική προσφορά. Η Ολυμπιακή φλόγα και όσα ιερά πρεσβεύει ανά τους αιώνες ως παγκόσμιο σύμβολο Ειρήνης, Ελπίδας και μεταλαμπάδευσης των διαχρονικών αξίων του «Ολυμπιακού Πνεύματος» και του «Ευ Αγωνίζεσθαι» είναι ανεπίτρεπτο να χρησιμοποιείται για να χτίζει προφίλ ,να μαζεύει ψήφους και να μετατρέπεται σε μέσον πολιτικής εκμετάλλευσης».

Σε όλα τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης και ιδιαίτερα στο Χ (πρώην Twitter) έχει δημιουργηθεί σάλος και οργή εξαιτίας της υπερπροβολής, θα λέγαμε, των πολιτικών προσώπων που προαναφέρθηκαν με την ολυμπιακή φλόγα. Ιδού μερικά από τα χαρακτηριστικά σχόλια.

Loading