ΦΩΤΟ ΑΠΟ 902.GR

Χανιά: Παγκρήτιο συλλαλητήριο για την Παλαιστίνη στις 12 Νοέμβρη

Στη σύσκεψη που διοργάνωσε η Επιτροπή Ειρήνης των Χανίων συζητήθηκε η οργάνωση και προετοιμασία του μεγάλου πανκρητικού συλλαλητηρίου που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 12 Νοεμβρίου για την υποστήριξη της Παλαιστίνης στα Χανιά.

Στη συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε στο Εργατικό Κέντρο, συμμετείχαν εκπρόσωποι σωματείων, και συζητήθηκε η καταπίεση και η βία που ασκεί το Ισραήλ κατά του Παλαιστινιακού λαού.

propoli

Επίσης, τονίστηκε η ανάγκη να αναπτυχθούν δράσεις αντίδρασης σε παγκόσμιο επίπεδο ενάντια στην υποστήριξη της Παλαιστίνης.

Οι συμμετέχοντες κάλεσαν τα συνδικάτα να δράσουν ενάντια στις επεμβάσεις του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ και να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους προς τον Παλαιστινιακό λαό.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Ειρήνης των Χανίων, Μ. Παπαδομανωλάκης, επεσήμανε ότι ο αγώνας του καταπιεσμένου λαού της Παλαιστίνης δεν αποτελεί τρομοκρατία και ότι πρέπει να υπάρξει αντίδραση κατά των εγκλημάτων του Ισραήλ, τόνισε επίσης την ανάγκη για ειρηνική λύση και κατάπαυση του πυρός.

Από τη σύσκεψη αποφασίστηκαν μια σειρά δράσεων με κορύφωση στις 17 Νοέμβρη που συμπληρώνονται 50 χρόνια από την επέτειο του Πολυτεχνείου.

 Συγκεκριμένα :

  • Σάββατο 4 Νοέμβρη: Μεγάλη συναυλία αλληλεγγύης ενάντια στην ισραηλινή κατοχή και σφαγή στην Παλαιστίνη στις 7.30 μ.μ. στο Γυαλί Τζαμί.
  • Πέμπτη 9 Νοέμβρη: Μηχανοκίνητη πορεία στις 6 μ.μ. με αφετηρία την πλ. Δημοτικής Αγοράς.
  • Κυριακή 12 Νοέμβρη: Μεγάλο παγκρήτιο συλλαλητήριο στις 12 μ. στην πλ. Δημοτικής Αγοράς.
  • Παρασκευή 17 Νοέμβρη: Πορεία για τον αγωνιστικό εορτασμό των 50 χρόνων από τον ξεσηκωμό του Πολυτεχνείου.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν με αποφάσεις: Σωματείο Επισιτισμού Ν. Χανίων, Σωματείο Τροφίμων και Ποτών, Σωματείο Διανομέων Delivery «Ιωσήφ Σαριδάκης», Σωματείο Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση, Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών (Παράρτημα Χανίων), Σύλλογος Γυναικών Χανίων, ΣΕΠΕ Χανίων, Σύνδεσμος Ιδ. Υπαλλήλων Ν. Χανίων, Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Χανίων, Φοιτητικός Σύλλογος Εστίας Ν. Χανίων, Ένωση Γονέων Χανίων, Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Ν. Χανίων, Αγροτικός Σύλλογος πρώην Δήμου Αρμένων, Σωματείο Εργαζομένων Χρηματοπιστωτικού Συστήματος Χανίων για τις τράπεζες, Παράρτημα Χανίων του Εθνικού Συμβουλίου κατά των Ναρκωτικών (ΕΣΥΝ), Σωματείο Οικοδόμων, Σύλλογος Συνταξιούχων ΙΚΑ Ν. Χανίων. 

Δείτε επίσης: ΠΑΜΕ: Πορεία υπέρ της Παλαιστίνης μέσα στο Ελευθέριος Βενιζέλος

Loading