Χαρδαλιάς: “Η παρούσα φάση επιτρέπει να γίνουν βήματα προς την ελευθερία” – Τι επανεκκινεί άμεσα

Οι σημερινές ανακοινώσεις από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων.

“Η παρούσα φάση επιτρέπει να γίνουν νέα βήματα για την ανάκτηση της ελευθερίας μας”. Τάδε έφη ο Νίκος Χαρδαλιάς, κατά την τακτική ενημέρωση του υπουργείου Υγείας, για την πορεία της πανδημίας στη χώρα μας.

propoli

Εκτός από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, παρόντες ήταν ακόμα η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου και ο επίκουρος καθηγητής Επιδημιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Γκίκας Μαγιορκίνης.

Ο Νίκος Χαρδαλιάς ακολούθως υπενθύμισε πως:

*Από 14/06 επανεκκινούν οι πρακτικές, εργαστηριακές και κλινικές ασκήσεις όλων των φοιτητών, όλων των εξαμήνων όπως και των κέντρων διά βίου μάθησης των ΑΕΙ.

*Από 12/06 η απαγόρευση κυκλοφορίας επεκτείνεται κατά μία ώρα (δηλαδή από τη 01:30 ως τις 05.00 το πρωί).

*Από 01/07 και πάντα με την προϋπόθεση ότι τα επιδημιολογικά δεδομένα το επιτρέπουν, η απαγόρευση κυκλοφορίας σταματά εντελώς.

*Από 12/06 θα επιτρέπεται η μουσική μόνο σε εξωτερικούς χώρους εστίασης στους οποίους φιλοξενούνται μόνο καθήμενοι πελάτες. Σε περίπτωση καταστρατήγησης του μέτρου, το πρόστιμο που προβλέπεται θα είναι 5.000 ευρώ για την πρώτη παράβαση και αναστολή λειτουργίας 15 ημερών σε κάθε δεύτερη παράβαση.

*Από 12/06 ανοίγουν οι επιχειρήσεις εστίασης σε αεριζόμενες στοές και μόνο για εκείνες που έχουν δύο ελεύθερες διόδους, προκειμένου να διασφαλίζεται η διαφορετική είσοδος και έξοδος, όπως και ο φυσικός αερισμός.

*Από 12/06 στις 06.00 το πρωί αυξάνεται το ποσοστό πληρότητας σε δραστηριότητες ακροάματος – θεάματος από 50% σε 75% όταν το θέατρο είναι χωρητικότητας ως 1.000 θέσεις, σε 70% έως 5.000 θέσεις, σε 65% όταν είναι δυναμικότητας έως 15.000 θέσεων και αν είναι πλέον των 15.000 θέσεων, ο μέγιστος αριθμός οριστικοποιείται σταθερά στα 10.000 άτομα. Σε κάθε περίπτωση, με υποχρεωτική μάσκα για όλους.

*Σε καταστήματα κινητής τηλεφωνίας επιτρέπεται ταυτόχρονη παρουσία τεσσάρων πελατών σε καταστήματα εμβαδού μέχρι 100 τετραγωνικά.

*Από 01/07 το όριο για τις υπηρεσίες catering – δεξιώσεων αυξάνεται σε 300 άτομα από 100, που είναι τη δεδομένη στιγμή.

*Τέλος, αναφορικά με τις εμποροπανηγύρεις, αποφασίστηκε η επανέναρξή τους μόνο στις Περιφερειακές Ενότητες που το ποσοστό των πλήρως εμβολιασμένων θα ξεπερνά το 50%, ενώ το σχετικό υγειονομικό πρωτόκολλο θα ανακοινωθεί τις προσεχείς μέρες.

Δείτε επίσης: Ισόβια και 26 χρόνια κάθειρξη επιβλήθηκε στον αμετανόητο 46χρονο, για την επίθεση με τσεκούρι στη ΔΟΥ Κοζάνης

©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Loading