Στ. Καλαφάτης – Γ. Κώτσηρας: Θέματα προσβασιμότητας των δικαστικών μεγάρων για άτομα με αναπηρίες

Συνάντηση πραγματοποίησαν σήμερα στο Διοικητήριο Θεσσαλονίκης, ο υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης)  Σταύρος Καλαφάτης και ο υφυπουργός Δικαιοσύνης για θέματα Διεθνούς Συνεργασίας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Γιώργος Κώτσηρας – Βασικό θέμα ήταν το ζήτημα προσβασιμότητας των δικαστικών μεγάρων της Μακεδονίας και της Θράκης, για άτομα με αναπηρίες.

Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη έχει σε πρώτη προτεραιότητα τις ανάγκες των Ατόμων με Αναπηρία και στον τομέα της Δικαιοσύνης”, δήλωσε ο κ. Καλαφάτης.

propoli

Ο υφυπουργός Εσωτερικών πρόσθεσε ότι με τον κ. Κώτσηρα συζήτησαν  την καταγραφή που ολοκλήρωσε το Υπουργείο Δικαιοσύνης, για όλες τις εργασίες οι οποίες πρέπει να γίνουν στα Δικαστικά Μέγαρα σε Μακεδονία και Θράκη, ώστε να διευκολυνθούν, στην πρόσβασή τους, Άτομα με Αναπηρίες.

Υποστήριξε πως “Ο Τομέας Μακεδονίας και Θράκης του Υπουργείου Εσωτερικών θα συμβάλει, με όλες τις δυνάμεις του, για να περάσουμε στην υλοποίηση των έργων”.

Τέλος ο κ. Κώτσηρας απο την πλευρά του τόνισε ότι “Η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη καταβάλλει συνεχείς προσπάθειες για τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών με έμφαση στους πιο ευάλωτους συμπολίτες μας”,

Οι δύο υφυπουργοί συζήτησαν και για το Σπίτι του Παιδιού στη Θεσσαλονίκη, προκειμένου να επιλυθούν τεχνικά και διοικητικά εμπόδια.

Δείτε επίσης: Καλαφάτης σε αντιπυρική σύσκεψη: “Σε πρώτη γραμμή για την κυβέρνηση οι αναδασώσεις” (pics)

©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Loading