Ο επικεφαλής της Αρχής για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος, πρώην αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Χαράλαμπος Βουρλιώτης δέσμευσε τους τραπεζικούς λογαριασμούς, θυρίδες, μετοχές κορυφαίου και προβεβλημένου συνδικαλιστή, καθώς και άλλων έξι φυσικών προσώπων και έξι εταιρειών.
Μετά από έρευνα της Αρχής, ο συνδικαλιστής και τα άλλα πρόσωπα φέρεται να εμπλέκονται σε υπόθεση υπεξαίρεσης κονδυλίων από το Ελληνικό Δημόσιο και την Ευρωπαϊκή Ένωση, που υπερβαίνουν συνολικά το ποσό των 73 εκατομμυρίων ευρώ και προορίζονταν για επτά εκπαιδευτικά προγράμματα και προγράμματα κατάρτισης.
Γιάννης Παναγόπουλος: Η αποκατάσταση της αλήθειας είναι θέμα χρόνου
«Για όσα γράφονται και διακινούνται για το πρόσωπό μου, τονίζω ότι δεν έχω να κρύψω τίποτε. Δεν έχω να φοβηθώ τίποτε. Είμαι στη διάθεση της δικαιοσύνης. Η αποκατάσταση της αλήθειας είναι θέμα χρόνου», αναφέρει ο πρόεδρος της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Ελλάδας (ΓΣΕΕ), Γιάννης Παναγόπουλος, σε γραπτή δήλωσή του.
Συγκεκριμένα, ο κ. Παναγόπουλος επισημαίνει ότι μέχρι στιγμής δεν έχει επιδοθεί κανένα εισαγγελικό πόρισμα ώστε να γνωρίζει με ακρίβεια ποιες είναι οι κατηγορίες σε βάρος του και πώς αυτές στοιχειοθετούνται. Αναφέρει πως δεν είναι η πρώτη φορά που βρίσκεται στο στόχαστρο συκοφαντών, ενώ εκφράζει ανησυχία για την αρνητική επίπτωση που έχει η κατάσταση στα συνδικάτα και τη δράση τους.
«Μόλις πάρω το πόρισμα της Αρχής, θα δώσω τις απαντήσεις μου, καθώς είναι γνωστοί οι υπαίτιοι και είναι γνωστή η αιτία», τονίζει. Ο κ. Παναγόπουλος αναφέρει ότι θα συνεχίσει να στέκεται όρθιος και δυνατός και ήδη έχει ενημερώσει τους συναδέλφους του στη ΓΣΕΕ.
Επιπλέον, δηλώνει ότι «είναι άδικο να παραδίδεσαι στη βορά των πρωτοσέλιδων και των σκοπιμοτήτων» και ότι είναι αποφασισμένος να αγωνιστεί για την τιμή και την αξιοπρέπειά του, οδηγώντας την παράταξή του σε ένα νικηφόρο συνέδριο της ΓΣΕΕ.
![]()
