Διάσωση 36 μεταναστών νότια της Γαύδου – Ασφαλής μεταφορά στο λιμάνι

Διάσωση 36 μεταναστών νότια της Γαύδου – Ασφαλής μεταφορά στο λιμάνι

Με ασφάλεια μεταφέρθηκαν στο λιμάνι της Γαύδου 36 αλλοδαποί, οι οποίοι εντοπίστηκαν σε λέμβο στη θαλάσσια περιοχή 10 ναυτικά μίλια νότια του νησιού. Το περιστατικό αυτό καταγράφεται σε μια περίοδο αυξημένων μεταναστευτικών ροών στην περιοχή.

Η λέμβος εντοπίστηκε από παραπλέον πλοίο με σημαία Ολλανδίας, ενώ η επιχείρηση διάσωσης συντονίστηκε από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (ΕΚΣΕΔ). Ακολούθως, πλωτό σκάφος του Λιμενικού Σώματος προχώρησε στην περισυλλογή των 36 αλλοδαπών και στη μεταφορά τους στο λιμάνι της Γαύδου.

Αυτό το νέο περιστατικό έρχεται μία ημέρα μετά από επιχειρήσεις διάσωσης νότια της Κρήτης και της Γαύδου, όπου τουλάχιστον 610 αλλοδαποί περισυνελέγησαν από λέμβους. Οι διασώσεις πραγματοποιήθηκαν σε δέκα διαφορετικές επιχειρήσεις υπό τον συντονισμό του ΕΚΣΕΔ, με τη βοήθεια πλωτών και εναέριων μέσων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, καθώς και μονάδων της FRONTEX.

Loading

Play