Δίκη για τον Σήφη Βαλυράκη: Αποκαλυπτική κατάθεση του γιου του για τα τραύματα του πρώην υπουργού

Δίκη για τον Σήφη Βαλυράκη: Αποκαλυπτική κατάθεση του γιου του για τα τραύματα του πρώην υπουργού

«Εγώ είδα έναν άνθρωπο με αμυντικά τραύματα στα χέρια. Ήταν ξυλοκοπημένος, ακόμη και το πρόσωπό του. Είχε μελανιές στο κεφάλι του, αμυντικά τραύματα και ένα τεράστιο τραύμα στον τράχηλο. Ήταν σοκαριστικό.. Δέχθηκε επίθεση, κάλυψε το κεφάλι του αλλά δεν μπόρεσε να προστατευθεί για να σωθεί».

Ο Αλέξανδρος Βαλυράκης, μικρότερος γιος του πρώην υπουργού και ιστορικού στελέχους του ΠΑΣΟΚ, κατέθεσε στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο την πεποίθησή του ότι ο πατέρας του θανατώθηκε από τα σφοδρά χτυπήματα που του κατάφεραν οι δύο κατηγορούμενοι ψαράδες.

Στην κατάθεσή του, ο δεύτερος γιος του θύματος περιέγραψε μεταξύ άλλων τη στιγμή που αντίκρυσε τη σορό του πατέρα του λίγη ώρα μετά την εύρεσή του σε νησάκι στην θαλάσια περιοχή της Ερέτριας τον Ιανουάριο του 2021. «Όταν με πήραν τηλέφωνο ανησύχησα πολύ, ήμουν σίγουρος ότι είχε γίνει κάτι πολύ σοβαρό. Έφυγα από την Αθήνα αργότερα γύρω στις 7:00 γιατί το δικό μου όχημα είχε πρόβλημα».

Η αντίδρασή του, όπως περιγράφει, ήταν άμεση: «Είδα τον πατέρα μου καλυμμένο και τον αδελφό μου πεσμένο στο έδαφος. Η αντίδρασή μου ήταν να προστατεύσω τον πατέρα μου. Είδα τον πατέρα μου μετά στο νοσοκομείο».

Στο νοσοκομείο, η κατάσταση ήταν δύσκολη, με τον ίδιο να εκφράζει τον τρόμο του για την εικόνα που αντίκρυσε: «Εγώ είδα έναν άνθρωπο με αμυντικά τραύματα στα χέρια. Ήταν σοκαριστική η κατάσταση.. Ήμουν πολύ κοντά με τον πατέρα μου».

Ο μάρτυρας επεσήμανε ότι δεν πίστεψε ποτέ ότι τα τραύματα που είδε στη σορό του πατέρα του προήλθαν από την προπέλα του αλιευτικού των δύο κατηγορουμένων, υποστηρίζοντας ότι η στολή του πατέρα του ήταν άθικτη και ότι η έρευνα για τις συνθήκες θανάτου υπήρξε επιφανειακή.

Loading

Play