Δίκη Μάτι: Στη φυλακή οδηγούνται τέσσερις από τους καταδικασθέντες – Ποιες είναι οι ποινές τους

Δίκη Μάτι: Στη φυλακή οδηγούνται τέσσερις από τους καταδικασθέντες – Ποιες είναι οι ποινές τους

Δίκη Μάτι: Τέσσερις καταδικασθέντες φυλακίζονται για τη φονική πυρκαγιά, 102 θάνατοι και 32 εγκαυματίες. Επτά χρόνια μετά την τραγωδία που προκάλεσε η θανατηφόρα πυρκαγιά στο Μάτι, τέσσερις από τους δέκα κατηγορουμένους κρίθηκαν ένοχοι και οδηγούνται στη φυλακή. Αυτοί οι άνθρωποι είναι υπεύθυνοι για 102 θανάτους και 32 τραυματισμούς, και οι ποινές τους ανέρχονται συνολικά σε 340 χρόνια κάθειρξης, με δυνατότητα έκτισης των πέντε ετών. Οι τέσσερις κατηγορούμενοι για τους οποίους το δικαστήριο αποφάσισε να εκτίσουν την ποινή τους περιλαμβάνουν τον πρώην αρχηγό της Πυροσβεστικής, Σωτήρη Τερζούδη, και τον πρώην υπαρχηγό Βασίλη Ματθαιόπουλο.

Οι υπόλοιποι δύο είναι ο Ιωάννης Φωστιέρης, πρώην διοικητής του ΕΣΚΕ, και ο Ιωάννης Καπάκης, ο οποίος είναι το μοναδικό πολιτικό πρόσωπο που κρίθηκε ένοχος. Για τους άλλους πέντε πρώην υψηλόβαθμους αξιωματικούς της Πυροσβεστικής, το δικαστήριο αποφάσισε ότι οι ποινές τους θα είναι εξαγοράσιμες προς δέκα ευρώ την ημέρα. Οι κατηγορούμενοι περιλαμβάνουν τους Χρήστο Γκολφίνο, Φίλιππο Παντελεάκο, Δαμιανό Παπαδόπουλο, Νίκο Παναγιωτόπουλο και Χαράλαμπο Χιώνη.

Τέλος, για τον Κωνσταντίνο Αγγελόπουλο, ο οποίος καταδικάστηκε για εμπρησμό από αμέλεια, το δικαστήριο αποφάσισε να αναστείλει την ποινή του.

Πηγή περιεχομένου: in.gr

Loading

Play