Δίκη υποκλοπών: Αναζητώντας νέους μάρτυρες

Δίκη υποκλοπών: Αναζητώντας νέους μάρτυρες

Αναζητούνται μάρτυρες στην πολύκροτη δίκη για τις τηλεφωνικές υποκλοπές στην Ελλάδα. Η δικαστική διαδικασία που αφορά τις τηλεφωνικές υποκλοπές συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό, καθώς το δικαστήριο καταβάλλει προσπάθειες να αποκαλύψει την αλήθεια, προκειμένου να καταλήξει σε ασφαλή απόφαση σχετικά με την ενοχή ή μη των τεσσάρων κατηγορουμένων. Ο πρόεδρος του δικαστηρίου κάλεσε τους εμπλεκόμενους να συνεργαστούν και να υποβάλουν στοιχεία, όπως πατρώνυμο και διεύθυνση, για να εντοπιστούν οι μάρτυρες.

Κατά την έναρξη της διαδικασίας, έγινε αναφορά σε συγκεκριμένο μάρτυρα, τον αποκαλούμενο «κρεοπώλη», καθώς επρόκειτο να του σταλεί κλήση για να καταθέσει, μετά την απουσία του κατά την τηλεφωνική επικοινωνία. Η κατάθεση του Βασίλη Παπακώστα, διευθυντή της δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος, επιβεβαίωσε την ανάγκη για αυστηρές έρευνες, καθώς ανέφερε ότι οι εφόδους που πραγματοποιήθηκαν αποκάλυψαν κρίσιμα ψηφιακά πειστήρια.

Στο πλαίσιο της διαδικασίας, εξετάστηκε η μάρτυρας από την ΕΥΠ, η οποία, αν και ήταν ενθουσιασμένη για την μετάταξή της, δήλωσε ότι δεν είχε ουσιαστική εμπλοκή στα γεγονότα της υπόθεσης. Οι ερωτήσεις που δέχτηκε αποκάλυψαν την αδυναμία της να απαντήσει σε πολλές κρίσιμες λεπτομέρειες, γεγονός που προκάλεσε ανησυχία στην έδρα.

Η δίκη θα συνεχιστεί με νέες καταθέσεις, μεταξύ των οποίων αυτή του δημοσιογράφου Βασίλη Λαμπρόπουλου, ο οποίος έχει αποκαλύψει σημαντικά στοιχεία στην υπόθεση.

Πηγή περιεχομένου: in.gr

Loading

Play