Ο πληρεξούσιος δικηγόρος των καταγγελλόντων Αλέξανδρος Αδαμίδης, απαντά σε όσες αντιδράσεις υπήρξαν για την απόφαση να δημοσιοποιηθούν τα ονόματά των 26 καταγγελλόντων
Αναλυτικά:
«Θεωρώ άκρως αποπροσανατολιστική τη συζήτηση και τα σχόλια σχετικά με την αναφορά των ονομάτων των καταγγελλόντων στο Δελτίο Τύπου του Υφυπουργείου Αθλητισμού, η οποία έλαβε χώρα κατόπιν σχετικού αιτήματος και δικής μου συναίνεσης, ως πληρεξούσιου δικηγόρου, καθόσον συμπεριλαμβάνονται όλα τα παιδιά που έχουν υπογράψει επωνύμως τόσο την αρχική ομαδική καταγγελία του Απριλίου όσο και τις ατομικές καταγγελίες.
Έγινε δε με το σκεπτικό, αφενός ότι καταδεικνύεται ο αθλητικός όγκος των καταγγελλόντων (τόσο σε αριθμό όσο και σε αγωνιστικό επίπεδο) και αφετέρου, διότι δεν έχουμε να φοβηθούμε κανέναν και τίποτα!
Η ουσία είναι ότι επιτέλους ξεκίνησε η πειθαρχική δίωξη των καταγγελλόμενων, με την πρόσφατη πρωτοβουλία του Υφυπουργού Αθλητισμού, κ. Αυγενάκη, η οποία ελπίζουμε ότι θα αποτελέσει την αφετηρία και όχι την κατάληξη της προσπάθειάς μας.
Το θάρρος των παιδιών της Γυμναστικής αποτελεί ΣΙΝΙΑΛΟ ΕΛΠΙΔΑΣ και χρέος όλων μας η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ»
Ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης πήρε θέση για όσα συμβαίνουν.
Όπως είπε χαρακτηριστικά στο MEGA: «ακόμα κι αν έχουν ποινικά τυχόν παραγραφεί επιλήψιμες συμπεριφορές, δεν σημαίνει ότι πρέπει να αγνοηθούν ή να ξεχαστούν. Δεν υπάρχει πρόθεση να ξεχαστεί το οτιδήποτε, όσα χρόνια κι αν πέρασαν. Δίνουμε δύναμη στη φωνή των αδυνάτων, που ως τώρα ήταν τα θύματα. Είναι υποχρέωσή μας απέναντι στην αθλητική οικογένεια να κάνουμε ό,τι γίνεται θεσμικά, προκειμένου το αθλητικό οικοδόμημα να καταστεί πιο ισχυρό, πιο καθαρό, πιο ασφαλές για την επόμενη γενιά αθλητριών και αθλητών».
Δείτε επίσης: Πρώην αθλήτρια ενόργανης Σοφία Πήδουλα: «Προπονητής επί 28 χρόνια κλωτσάει και βρίζει παιδιά»
- Πειστική νίκη του Τσιτσιπά επί του Μαροζάν με 2-0 και πρόκριση στον επόμενο γύρο
- Ελλάδα – Σερβία 66-76: Ανταγωνιστική εμφάνιση της Εθνικής χωρίς τον Γιάννη
- Η Εθνική μπάσκετ δείχνει χαρακτήρα παρά την ήττα από τη Σερβία
- Ο Ντόναλντ Τραμπ βλέπει τον εαυτό του ως CEO των ΗΠΑ μέσω της Σίντνεϊ Σουίνι;
- Ισραήλ: Προειδοποίηση του υπουργείου εξωτερικών για Ισραηλινούς στην Ελλάδα κατά την Ημέρα Δράσης