Δυναμικές απεργιακές κινητοποιήσεις για την Εργατική Πρωτομαγιά

Δυναμικές απεργιακές κινητοποιήσεις για την Εργατική Πρωτομαγιά

Δυναμικές απεργιακές κινητοποιήσεις διεξάγονται σήμερα, 1η Μαΐου 2026, στο πλαίσιο της Εργατικής Πρωτομαγιάς, με τη συμμετοχή της ΑΔΕΔΥ, της ΓΣΕΕ, του Εργατικού Κέντρου Αθήνας και του ΠΑΜΕ.

Η συγκέντρωση της ΑΔΕΔΥ, της ΓΣΕΕ και του Εργατικού Κέντρου Αθήνας είναι προγραμματισμένη για τις 11:00 στην πλατεία Κλαυθμώνος, ενώ το ΠΑΜΕ καλεί σε συγκέντρωση στις 10:30 στο Σύνταγμα.

Ανάλογες κινητοποιήσεις θα γίνουν και στη Θεσσαλονίκη, καθώς και σε άλλες πόλεις της χώρας. Η ΑΔΕΔΥ τονίζει ότι η ανάγκη για συλλογική δράση είναι πιο επιτακτική από ποτέ.

Συνεχίζουμε στον δρόμο των μεγάλων κινητοποιήσεων, διεκδικώντας δικαιοσύνη, δημοκρατία και ένα κράτος που υπηρετεί την κοινωνία. Η ΑΔΕΔΥ αναφέρει πως τιμά τους αγώνες της εργατικής τάξης από το Σικάγο του 1886 έως σήμερα και συνεχίζει τη διεκδίκηση για αξιοπρεπείς μισθούς και κοινωνική δικαιοσύνη.

Η ΓΣΕΕ έχει προκηρύξει 24ωρη γενική απεργία και καλεί όλους τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν στις κινητοποιήσεις. Η Πρωτομαγιά του 2026 είναι μια υπενθύμιση ότι τίποτα δεν είναι δεδομένο χωρίς συλλογική διεκδίκηση. Η Συνομοσπονδία θέτει στο επίκεντρο της φετινής Πρωτομαγιάς την ανάγκη για βελτίωση των συλλογικών διαπραγματεύσεων και την προστασία των δημόσιων αγαθών.

Loading

Play