Εφιαλτική νύχτα στη Ρόδο: Τρία τα ενεργά μέτωπα – «Οι φωτιές μπαίνουν από ανθρώπινο χέρι»

Πύρινος εφιάλτης στη Ρόδο με τη φωτιά να καίει ανεξέλεγκτη για έκτη ημέρα. Σπίτια παραδόθηκαν στις φλόγες, ξενοδοχεία εκκενώθηκαν αφήνοντας στο δρόμο χιλιάδες τουρίστες, καταστρέφονται χιλιάδες στρέμματα δάσους και καλλιεργήσιμων εκτάσεων.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις δίνουν σκληρή μάχη στα μέτωπα της φωτιάς έχοντας αντίπαλο τις υψηλές θερμοκρασίες κα τους ισχυρούς ανέμους.

propoli

Με το πρώτο φως της ημέρας επιχειρούν 7 εναέρια μέσα ενώ ενισχύονται οι επίγειες δυνάμεις με 266 πυροσβέστες, 16 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 49 οχήματα.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ το πρωί της Κυριακής ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής, Γιάννης Αρτοποιός, δήλωσε ότι όλες οι δυνάμεις επιχειρούν σε τρία μέτωπα, μεταξύ Κιοταρίου και Γενναδίου, στα Λάερμα, και νότια – νοτιοδυτικά του Απόλλωνα. 

Επισήμανε ότι είναι σε εξέλιξη η προανακριτική διαδικασία, συλλέγονται στοιχεία και έχουν κληθεί να καταθέσουν αρκετοί άνθρωποι. 

Οι πυρκαγιές μπαίνουν από ανθρώπινο χέρι, θα εξεταστεί αν είναι από αμέλεια ή από πρόθεση, ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Έχουν κληθεί άτομα για καταθέσεις και θα κληθούν και άλλα. Μόλις έχουμε πλήρη στοιχεία, γιατί η έρευνα είναι σε πλήρη εξέλιξη, θα προβούμε σε ανακοινώσεις» είπε.

Σύμφωνα με τον κ. Αρτοποιό, οι πυροσβέστες βρίσκονται επί ποδός για την πυρκαγιά ενώ αναφέρθηκε και στον χάρτη του «κόκκινου» συναγερμού που ισχύει για σήμερα με αρκετές περιοχές να έχουν κίνδυνο επικινδυνότητας 5.

«Χρειάζεται πολλή προσοχή σήμερα», τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής.

Δείτε επίσης: Ρόδος: Συνεχίζεται η εφιαλτική μάχη με τις φλόγες – Εκκενώσεις, καμμένα σπίτια και ισχυροί άνεμοι

Loading