Εφορία: Όλες οι υποχρεώσεις που πρέπει να τακτοποιηθούν έως το τέλος της χρονιάς

Με το 2024 να βρίσκεται προ των πυλών δεν είναι λίγες οι φορολογικές υποχρεώσεις που πρέπει να ρυθμιστούν ως το τέλος του έτους, ώστε οι πολίτες, να μην βρεθούν αντιμέτωποι με πρόστιμα και προσαυξήσεις.

Αρχικά η 8η δόση του ΕΝΦΙΑ, όπως επίσης και η 6η δόση για τον φόρο εισοδήματος σε όσους ουσιαστικά μέχρι τώρα δεν προχώρησαν στην εφάπαξ καταβολή του συγκεκριμένου ποσού.

propoli

Επίσης, μέχρι το τέλος του μήνα όσοι έχουν κάνει ρύθμιση των οφειλών τους θα πρέπει να καταβάλουν τη μηνιαία δόση που αντιστοιχεί, όπως και ζητήματα καταβολής δόσεων για όσους είχαν λάβει στο παρελθόν επιστρέφει προκαταβολή, ενώ όσοι είναι μισθωτοί ή ελεύθεροι επαγγελματίες και εισοδηματίες γενικώς θα έχουν περιθώριο μέχρι το τέλος του χρόνου για να καλύψουν δαπάνες με ηλεκτρονικό τρόπο, που αντιστοιχούν στο 30% του εισοδήματος, διαφορετικά, θα βρεθούν αντιμέτωποι με πρόσθετο φόρο που ισοδυναμεί με το 22% του υπολοίπου ποσού, το οποίο μπορεί να μην έχουν καλύψει.

Το θετικό είναι πως πάει μέχρι τις 29 Φεβρουαρίου η καταβολή των τελών κυκλοφορίας για το 2024 και μαζί βέβαια έχει παραταθεί και η προθεσμία για όσους θέλουν να προχωρήσουν στην ψηφιακή ακινησία του οχήματός τους, όπως γινόταν στο παρελθόν.

Υπενθυμίζεται πως οι πολίτες δεν παραδίδουν πινακίδες στην εφορία, απλά πρέπει να ορίσουν επακριβώς το σημείο στο οποίο θα βρίσκεται ακινητοποιημένο το όχημα. Και βέβαια, είναι πολύ υψηλά τα πρόστιμα στην περίπτωση που διαπιστωθεί ότι κάποιος έχει παραβιάσει και το έχει θέσει σε κίνηση το όχημά του, ενώ το έχει ουσιαστικά θέσει σε ακινησία.

Δείτε επίσης: Θεσσαλονίκη: Κλειστά σήμερα τα εμπορικά καταστήματα – Δείτε πότε ανοίγουν

Loading