Εξέλιξη στην έρευνα θανάτων πέντε παιδιών στην Ελλάδα. Αξιωματικοί ανθρωποκτονιών προετοιμάζουν πορίσματα. Καλωσορίζουμε τους αναγνώστες στην σημαντική εξέλιξη της υπόθεσης των θανάτων πέντε παιδιών, η οποία βρίσκεται στην τελική φάση της έρευνας. Σύμφωνα με πληροφορίες από την εκπομπή Φως στο Τούνελ, οι ειδικοί αξιωματικοί του τμήματος Ανθρωποκτονιών αναμένονται να ολοκληρώσουν εντός του μήνα το πόρισμα της πενταμελούς επιτροπής για τον θάνατο τεσσάρων παιδιών που απεβίωσαν πριν από τον Παναγιωτάκη, παρουσία της Ειρήνης Μουρτζούκου.
Για την ολοκλήρωση της διαδικασίας, κρίθηκε αναγκαία η διεξαγωγή ενός δεύτερου κύκλου σημαντικών καταθέσεων από γιατρούς, νοσηλευτικό προσωπικό και συγγενείς των παιδιών σε Αθήνα και Πάτρα. Ήδη, κλιμάκιο έμπειρων αστυνομικών βρίσκεται στην Πάτρα, για τη συγκέντρωση επιπλέον στοιχείων. Η διαδικασία καταγραφής των συμπερασμάτων από την πενταμελή επιτροπή έχει ολοκληρωθεί και θα τεθεί άμεσα στη διάθεση της αρμόδιας Αρχής.
Σύμφωνα με το πόρισμα της πνευμονολόγου, αποκλείεται το ενδεχόμενο να οφείλονται οι θάνατοι στα τρία από τα τέσσερα πρώτα βρέφη σε διάμεση πνευμονίτιδα. Αποκλειστικές πληροφορίες αναφέρουν ότι και ο παιδονευρολόγος αποκλείει την επιληψία ως αιτία θανάτου για το μόλις δύο μηνών κοριτσάκι. Οι ιατροί στο Παίδων Αγία Σοφία φέρεται να επισημαίνουν την απουσία ιστορικού επιληπτικών κρίσεων, το οποίο εμφανιζόταν μόνο όταν το μωρό βρισκόταν μόνο με τη μητέρα του.
Βαρύς είναι ο πέλεκυς για τους ιατροδικαστές, καθώς με απόφαση του υπουργού Δικαιοσύνης, Γιώργου Φλωρίδη, τέθηκαν σε αργία ο ιατροδικαστής Θοδωρής Νούσιας, μέλος της τριμελούς επιτροπής που θα επανεξετάσει τον θάνατο του μικρού Παναγιωτάκη, καθώς και η ιατροδικαστής Χριστίνα Τσάκωνα. Αναμένονται οι αποφάσεις για τους Σωκράτη Τσαντίρη και Αγγελική Τσιόλα, με τον Νίκο Καλόγρηα να αναλαμβάνει την θέση του Νούσια.
Η εξέλιξη αυτή ανοίγει το δρόμο για την τριμελή επιτροπή να προχωρήσει στο έργο της, το οποίο της έχει ανατεθεί από την εισαγγελία. Εξειδικευμένο εργαστήριο του εξωτερικού θα επανεξετάσει τα ιστολογικά ευρήματα του μικρού Παναγιωτάκη. Εν τω μεταξύ, το αίτημα της δικηγόρου της Ειρήνης Μουρτζούκου για την εξαίρεση του Νίκου Καρακούκη από την επιτροπή απορρίφθηκε για δεύτερη φορά.
Πηγή περιεχομένου: in.gr