ΕΟΦ: Κίνδυνος για τις γυναίκες – Ανακαλεί καλλυντικά γνωστής εταιρείας

Πρόκειται για τις κρέμες προσώπου «STEM CELLS REVOLUTION TOTAL REGENERATING CREAM» και «Glow Era ANTI-AGEING DAY CREAM».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΕΟΦ, στις επισημάνσεις των προϊόντων δεν αναγράφεται συγκεκριμένο συστατικό.

propoli

Η ανακοίνωση του ΕΟΦ

«Την ανάκληση της παρτίδας 36222 του καλλυντικού προϊόντος ‘Glow Era STEM CELLS REVOLUTION TOTAL REGENERATING CREAM’, καθώς τα αποτελέσματα των εργαστηριακών ελέγχων δεν συμφωνούν με τη νομοθεσία (Καν. (ΕΚ) αριθ. 1223/2009) ως προς τον έλεγχο του συστατικού ‘Hexyl cinnamaldehyde’, το οποίο δεν αναγράφεται στην επισήμανση του προϊόντος, ενώ απαιτείται, εφόσον η συγκέντρωσή του βρέθηκε να υπερβαίνει το ποσοστό του 0,001%. Επιπλέον, στο προϊόν ανιχνεύθηκε το συστατικό ‘Phenoxyethanol’, το οποίο δεν αναγράφεται στην επισήμανση του προϊόντος.


Την ανάκληση της παρτίδας 36222 του καλλυντικού προϊόντος ‘Glow Era ANTI-AGEING DAY CREAM’, καθώς τα αποτελέσματα των εργαστηριακών ελέγχων δεν συμφωνούν με τη νομοθεσία (Καν. (ΕΚ) αριθ. 1223/2009) ως 2 προς την περιεκτικότητα του συστατικού ‘Benzyl Alcohol’, το οποίο υπερβαίνει το όριο του 1,0%. Επιπλέον, στο προϊόν ανιχνεύθηκε το συστατικό ‘Phenoxyethanol’, το οποίο δεν αναγράφεται στην επισήμανση του προϊόντος.

Η εταιρεία που κυκλοφορεί τα εν λόγω προϊόντα οφείλει να επικοινωνήσει άμεσα με τους πελάτες της, προκειμένου να τα αποσύρουν από την αγορά. Τα σχετικά παραστατικά τηρούνται για διάστημα τουλάχιστον πέντε (5) ετών και τίθενται υπόψη του ΕΟΦ, εφόσον ζητηθούν.»

Δείτε επίσης: Τέμπη: Πάνω από 580.000 υπογραφές για την κατάργηση της βουλευτικής ασυλίας – 72.000 μέσα σε λίγες ώρες

Loading