Νότια Κορέα: Το ταξίδι αστραπή του Λι Κανγκ στο Λονδίνο και η συγχώρεση του Σον

Οι διαφωνίες εντός μιας ποδοσφαιρικής ομάδας είναι συνηθισμένες, αλλά οι σοβαρές απειλές προς την οικονομική ασφάλεια ενός παίκτη είναι ασυνήθιστες.

Στη Νότια Κορέα, όμως, η ποδοσφαιρική λατρεία φτάνει σε επίπεδα θρησκευτικής προσήλωσης και ακόμα και η παραμικρή παράβαση μπορεί να έχει σοβαρές συνέπειες.

propoli

Αυτό απέδειξε ο επιθετικός της Παρί Σεν Ζερμέν, Λι Κανγκ-Ιν, ο οποίος ήταν εμπλεκόμενος σε ένα περιστατικό με τον αρχηγό της Εθνικής ομάδας, Χέουνγκ Μιν Σον.

Αυτή η σύρραξη οδήγησε στον τραυματισμό του Σον και στην αποκλεισμό της Κορέας από τον τελικό.

Επιπλέον, έθεσε τον Κανγκ-Ιν σε κίνδυνο να χάσει την υποστήριξη των χορηγών του, καθώς αυτοί αποσύρθηκαν από τις διαφημιστικές τους εκστρατείες.

«Όταν ήμου νέος έκανα κι εγώ λάθη… Ωστόσο το ότι βρίσκομαι εδώ που βρίσκομσι σήμερα οφείλεται στο ότι είχα σωστή καθοδήγηση από τους παλαιότερους παίκτες της εποχής μου», έγραψε μεταξύ άλλων ο Σον και συνέχισε:

«Ο Λι έκανε την αυτοκριτική του, έψαξε βαθιά μέσα του και ζήτησε μια ειλικρινή συγγνώμη απ’ όλους τους παίκτες της Εθνικής. Κι έχοντας περάσει πολύ δύσκολα μετά το περιστατικό ζητώ απ’ όλους να τον συχγωρέσουν».

Από την πλευρά του ο Λι τόνισε: «Εκείνη την ημέρα, έκανα κάτι που δεν έπρεπε ποτέ να κάνω και το μετανιώνω βαθιά.

Υποσχέθηκα να έχω από δω και πέρα πιο σωστή στάση και να επιδικνείω σεβασμό προς όλους και ιδιαίτυερα τους συμπαίκτες μου. Θα ήθελα να τους ευχαριστήσω για άλλη μια φορά που αποδέχτηκαν και αγκάλιασαν τη συγγνώμη μου.

Ήξερα πόσο σημαντικό ήταν αυτό το τουρνουά για τον Σον, αλλά δεν το έδειξα με τη συμπεριφορά μου. Και νομίζω ότι από εκεί ξεκίνησαν όλα τα προβλήματα».

Δείτε επίσης: Αύριο στο δικαστήριο ο Άλβες, θα ανακοινωθεί η ποινή του σύμφωνα με ΜΜΕ

Loading