ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI

Εθιμοτυπική συνάντηση του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και με τον υπουργό Παιδείας

Εθιμοτυπική συνάντηση πραγματοποίησαν νωρίτερα σήμερα, Τρίτη, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος και ο υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, Κυριάκος Πιερρακάκης, στο κτίριο του υπουργείου.

Για «δημιουργική» συζήτηση έκανε λόγο ο Αρχιεπίσκοπος και ταυτόχρονα για μία ευκαιρία για ανταλλαγή και απόψεων και ευχών συγχρόνως. «Είναι αλήθεια ότι είναι δύσκολος ο δρόμος, τα προβλήματα είναι πάρα πολλά, από διάφορους χώρους και είμαστε υποχρεωμένοι πολλές φορές να τα αντιμετωπίσουμε. Γι’ αυτό χρειάζονται και οι κατά καιρόν συναντήσεις.

propoli

Έρχομαι λοιπόν μέσα από την καρδιά μου να ευχηθώ καλή δύναμη στον λαό μας πρώτα από όλα, σε όλους όσοι εργάζονται για την ειρήνη και την αντιμετώπιση των διαφόρων προβλημάτων – και ακόμα περισσότερο που είμαστε μαζί εδώ, συνεργασία, διότι η συνεργασία είναι το καλύτερο μέσο, το καλύτερο φάρμακο για να αντιμετωπίζει τα προβλήματα που υπάρχουν κάθε φορά», ανέφερε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος.

Ο κ. Πιερρακάκης από την πλευρά του χαρακτήρισε ιδιαίτερη χαρά και τιμή την υποδοχή του Αρχιεπισκόπου στο υπουργείο. «Η σχέση του υπουργείου με την Εκκλησία είναι ιστορική, έχει έναν βαθύ συμβολισμό, ανάγεται στην ίδια την ίδρυση του ελληνικού κράτους. Βεβαίως, αποσκοπούμε στο ίδιο, Πολιτεία και Εκκλησία: στο καλό του ελληνικού λαού. Και ακριβώς γι’ αυτό είναι απαραίτητη η συνεργασία μεταξύ μας, πάντοτε με σεβασμό στους διακριτούς ρόλους Πολιτείας – Εκκλησίας, πάντοτε, όμως, και με πνεύμα συναλληλίας», ανέφερε ο κ. Πιερρακάκης.

Loading