Φωτιά στη Σαλαμίνα: δύο πύρινα μέτωπα σε Περιστέρια και Σελήνια

Φωτιά στη Σαλαμίνα: δύο πύρινα μέτωπα σε Περιστέρια και Σελήνια

Σε εξέλιξη βρίσκονται δύο πύρινα μέτωπα στη Σαλαμίνα, στις περιοχές Περιστέρια και Σελήνια, με τους πολύ ισχυρούς ανέμους να δυσκολεύουν έντονα το έργο της κατάσβεσης.

Στο σημείο έχουν ενισχυθεί οι δυνάμεις και επιχειρούν 95 πυροσβέστες, πέντε ομάδες πεζοπόρων τμημάτων της 1ης Ειδικής Μονάδας Δασικών Επιχειρήσεων (ΕΜΟΔΕ), 18 οχήματα και εθελοντές.

Από αέρος έχουν κινητοποιηθεί τέσσερα αεροσκάφη και τρία ελικόπτερα, ενώ στην επιχείρηση συνδράμουν και υδροφόρες του Δήμου Σαλαμίνας.

Λόγω της εξέλιξης της πυρκαγιάς, στις 14:55 εστάλη μήνυμα από το 112 για την ενημέρωση όσων βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή.

Λίγα λεπτά αργότερα, στις 15:05, εστάλη νέο μήνυμα από το 112, με το οποίο καλούνται όσοι βρίσκονται στις περιοχές Περιστέρια και Αίας Κλαμπ να απομακρυνθούν προς το Αιάντειο.

Η εικόνα παραμένει δύσκολη, καθώς στην περιοχή πνέουν πολύ ισχυροί άνεμοι και η Σαλαμίνα βρίσκεται σήμερα σε πολύ υψηλό κίνδυνο εκδήλωσης πυρκαγιάς, κατηγορίας 4.

Π.Τσιριγώτης

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Loading

Play