Γ. Τσίπρας: «Καλή τύχη στο νέο μόρφωμα»

Ο Γιώργος Τσίπρας παραχώρησε συνέντευξη στον Real Fm 97,8 και ανέφερε ότι οι ευρωεκλογές είναι ένα στοίχημα για τον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ.

Μιλώντας για το κόμμα που δημιούργησαν οι 11 αποχωρήσανητες βουλευτές, το χαρακτήρισε «νέο μόρφωμα» και εκτίμησε ότι εκτός από την συγκρότηση νέας Κοινοβουλευτικής Ομάδας πιθανόν σκοπεύουν να κατέβουν στις ευρωεκλογές.

propoli

Όπως υπογράμμισε, «τώρα ξεκινήσαμε χωρίς εσωστρέφεια να ξεδιπλώνουμε την πολιτική μας» και εκτίμησε ότι «υπάρχει χρόνος μέχρι τις ευρωεκλογές να αποτυπωθεί μία άλλη εικόνα και ένας μετασχηματισμός του ΣΥΡΙΖΑ σε ένα κόμμα που έχει περισσότερη σχέση με την κοινωνία». «Πρέπει να πάμε καλά στις ευρωεκλογές, αυτό είναι τελείως ανεξάρτητο από την πορεία που θα ακολουθήσει το άλλο μόρφωμα. Θεωρώ ότι οτιδήποτε κάτω από 17,8% δεν μπορεί να θεωρηθεί επιτυχία σε καμία περίπτωση και πρέπει να στοχεύσουμε πιο ψηλά, να ξαναμπεί ο ΣΥΡΙΖΑ σε μια τροχιά ανάκαμψης και διεκδίκησης της εξουσίας», είπε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στους 11 βουλευτές που αποχώρησαν από τον ΣΥΡΙΖΑ, ο Γιώργος Τσίπρας τόνισε ότι «αποδεικνύεται ότι οι λόγοι της αποχώρησης ήταν προσχηματικοί, δηλαδή ο πραγματικός λόγος που αποχώρησαν άρον άρον χωρίς να περιμένουν να δώσουν κάποια μάχη είτε στο συνέδριο είτε μέσα στα κομματικά όργανα ήταν για να κατέβουν στις ευρωεκλογές με ανταγωνιστικό σχήμα και αυτό λέγεται πολιτικός αμοραλισμός» ενώ ευχήθηκε «καλή τύχη στο νέο μόρφωμα».

Όταν πήγε η συζήτηση στο φορολογικό νομοσχέδιο, είπε ότι «δεν θεωρώ ότι πάει να πιάσει την φοροδιαφυγή η κυβέρνηση, θέλει απλά να αυξήσει τους φόρους, τελείως αντίθετα με ότι υποσχόταν προεκλογικά».

Για την επικείμενη επίσκεψη Ερντογάν στην Αθήνα είπε ότι «είναι σίγουρα θετικό σε κάθε περίπτωση να υπάρχει ήρεμο κλίμα και να παραμένουν ανοιχτοί οι δίαυλοι επικοινωνίας. Με βάση όλες τις δηλώσεις Ερντογάν το τελευταίο διάστημα κι άλλων αξιωματούχων της Τουρκίας δεν πρέπει να περιμένουμε μία βελτίωση των ελληνοτουρκικών σχέσεων στην κατεύθυνση επίλυσης των προβλημάτων που υπάρχουν μεταξύ μας. Θα έλεγα αντίθετα ότι υπάρχουν αρκετοί κίνδυνοι και δεν ξέρω αν υπάρχει προετοιμασία και στρατηγική από ελληνικής πλευράς».

Δείτε επίσης: Αλέξης Τσίπρας: Επίσκεψη στη Ρώμη – Με ποιους πολιτικούς θα συναντηθεί

Loading