Στο Λουτράκι πραγματοποιήθηκε εκδήλωση αφιερωμένη στον Σταύρο Δήμα, πρώην Ευρωπαίο επίτροπο και υπουργό, για την πολύχρονη προσφορά του στη δημόσια ζωή και την ευρωπαϊκή πολιτική της Ελλάδας. Η εκδήλωση διοργανώθηκε από το Επιμελητήριο Κορινθίας και πραγματοποιήθηκε χθες, Δευτέρα, στο Αλεξάνδρειο Συνεδριακό Κέντρο.
Στην τιμητική εκδήλωση συμμετείχαν ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Κ. Χατζηδάκης, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μ. Σχοινάς, καθώς και μέλη της κυβέρνησης, του Κοινοβουλίου και εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης. Ο κεντρικός ομιλητής, Ευρωπαίος επίτροπος Βιώσιμων Μεταφορών και Τουρισμού, Απόστολος Τζιτζικώστας, εξήρε το πολιτικό ήθος του Σταύρου Δήμα και την προσφορά του στην προστασία του περιβάλλοντος.
Οι ομιλητές τόνισαν τη σημασία της δημόσιας παρουσίας του Δήμα, που χαρακτηρίστηκε από μετριοφροσύνη και προσήλωση στην επίτευξη αποτελεσμάτων. Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κορινθίας, Παν. Λουζιώτης, απένειμε τιμητική διάκριση στον Δήμα, αναγνωρίζοντας τη μακρόχρονη προσφορά του στην Ελλάδα και την Ευρώπη.
Ο Σταύρος Δήμας, εμφανώς συγκινημένος, αναφέρθηκε σε ιστορικές προσωπικότητες που συνδέονται με τον Ισθμό και την Κορινθία, τονίζοντας τη σύνθεση της ανθρώπινης δράσης και της ιστορικής μνήμης. Στην ομιλία του, επικαλέστηκε τον Πίνδαρο, επισημαίνοντας ότι «πεθαίνει και το καλό έργο, όταν αποσιωπάται».
![]()
