Καμπανάκι από τον Σαρηγιάννη: «Η νέα μετάλλαξη ΒQ.1 έχει τη δυναμική να “κατασπαράξει” τις υπάρχουσες»

Καμπανάκι για την νέα μετάλλαξη του κορονοϊού BQ.1 χτύπησε ο Καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης, τονίζοντας ότι μπορεί να κατασπαρέξει τις υπάρχουσες μεταλλάξεις.

Σύμφωνα με τον κ. Σαρηγιάννη ΑΝ η μετάλλαξη BQ.1 εμφανιστεί στην χώρα μας τότε θα μπορέσει να κατασπαράξει τις υπάρχουσες μεταλλάξεις.

propoli

Οι λοιμώξεις BQ.1 και BQ.1.1 των υποπαραλλαγών του SARS-CoV-2 της οικογένειας Όμικρον διπλασιάζονται στις ΗΠΑ, ενώ την ίδια στιγμή και η Ευρώπη (ECDC) προειδοποίησε την Παρασκευή (21/10) για μεγάλη αύξηση κρουσμάτων

Θα γίνει κυρίαρχη μετάλλαξη πιθανότητα αυτόν τον χειμώνα. Αυτή τη δυναμική έχει”, επιβεβαιώνει μιλώντας στο iatropedia.gr, ο Καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης και αναλύει:

Είναι πολύ πιθανό να κυριαρχήσει παντού και έναντι της Κένταυρος (ΒΑ.2.75.2) που μας απασχολούσε πρόσφατα. Η Κένταυρος είναι μεν σε εξέλιξη στην Ελλάδα αλλά είναι ακόμη στα αρχικά της στάδια.

Οπότε αν εμφανιστεί η ΒQ.1 στη χώρα μας -που είναι πολύ εύκολο φυσικά να εμφανιστεί- θα την “κατασπαράξει”. Γιατί δεν θα έχει διασπαρεί αρκετά, οπότε θα υπάρχει πρόσφορο έδαφος και θα έχει πολύ μεγάλο πληθυσμό διαθέσιμο να κάνει τη δουλειά της”.

Δείτε επίσης: Τα σημαντικότερα γεγονότα που έγιναν Σαν Σήμερα

Aliri

Loading