Καύσιμα: Η Ελλάδα έχει την 2η θέση υψηλότερη τιμή στην Ευρωζώνη

Ο Νίκος Παπαγεωργίου, Πρόεδρος πρατηριούχων εμπόρων καυσίμων Αττικής μίλησε για την πορεία της τιμής των καυσίμων στο «MEGA Σαββατοκύριακο».

Την ανιούσα έχει πάρει η τιμή της αμόλυβδης η οποία είναι μία ανάσα κοντά στο να σπάσει το φράγμα των 2 ευρώ.

propoli

«Οι φόροι είναι αυτοί που επιβαρύνουν την τιμή και βλέπουμε την τελική τιμή στα πρατήρια της Ελλάδας να είναι υψηλότεροι από ότι είναι στον μέσο όρο της Ευρώπης», είπε αρχικά ο κ. Παπαγεωργίου.

Χαρακτηριστικά, στην Σλοβακία η τιμή της βενζίνης είναι στο 1,69 ευρώ, όπως φαίνεται και στη φωτογραφία που έφθασε στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο».

Και εκτίμησε ο Πρόεδρος πρατηριούχων εμπόρων καυσίμων Αττικής ότι οδεύοντας προς το Πάσχα η τιμή της βενζίνης  στα περισσότερα ταμπλό των πρατηρίων θα είναι στα 2 ευρώ.

«Οι τιμές στην Αυστρία είναι στο 1,54 το πετρέλαιο, η Βουλγαρία είναι στο 1,37 και η Τσεχία στο 1,55 ευρώ», ανέφερε ενδεικτικά ο κ. Παπαγεωργίου.

Από στοιχεία προκύπτει ότι η μέση τιμή της αμόλυβδης, την προηγούμενη εβδομάδα, ήταν 1,934, ενώ στην Ευρώπη το αντίστοιχο ήταν στα 1,759. Μάλιστα, προκύπτει ότι η Ελλάδα έχει την 2η θέση υψηλότερη τιμή στην Ευρωζώνη.

Aliri

Δείτε επίσης: 107 ένστολοι με καταδίκες παραμένουν στην ΕΛΑΣ, όπως ο σκοπός στους Αγ. Αναργύρους – Οι παθογένειες που ανέδειξε η γυναικοκτονία

Loading