(ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ/EUROKINISSI)

107 ένστολοι με καταδίκες παραμένουν στην ΕΛΑΣ, όπως ο σκοπός στους Αγ. Αναργύρους – Οι παθογένειες που ανέδειξε η γυναικοκτονία

Ένα σημείο που προκαλεί σοκ στην υπόθεση της γυναικοκτονίας στους Αγίους Αναργύρους είναι ότι ο φρουρός της σκοπιάς στο αστυνομικό τμήμα είναι αμετάκλητα καταδικασμένος σε 8 χρόνια κάθειρξη για κακούργημα, παρά το γεγονός ότι ήταν σε διαδικασία απόταξης.

Το «ΒΗΜΑ της Κυριακής» αποκαλύπτει στοιχεία της ΕΛ.ΑΣ., σύμφωνα με τα οποία 107 αστυνομικοί που έχουν διαπράξει σοβαρά ποινικά αδικήματα, έχουν καταδίκες και έχει ζητηθεί πειθαρχικά η απόταξή τους από το αστυνομικό σώμα, παραμένουν σήμερα στην αστυνομία, υπηρετώντας ή όντας ενεργοί εντός της αστυνομίας λόγω διαδικαστικών εκκρεμοτήτων.

propoli

Παράλληλα, το «ΒΗΜΑ της Κυριακής» προχωρά σε αποκαλύψεις για τα κενά στο αστυνομικό σώμα.

Ο Νίκος Ρήγας, αντιπρόεδρος Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών σχολίασε σχετικά: «Πραγματικά βγήκαν στην επιφάνεια κάποιες παθογένειες που κι εμείς είχαμε τονίσει, όπως την υποστελέχωση των υπηρεσιών. Μία γενναία αναδιάρθρωση είναι πολύ σημαντική. Όσον αφορά το δημοσίευμα του ”Βήματος” αποδεικνύει περίτρανα ότι σε 107 ένστολους έχει γίνει έλεγχος από την ΕΛ.ΑΣ, καταρρίπτοντας τον μύθο ότι κουκουλώνονται τα πειθαρχικά παραπτώματα».

Ορέστης Ομράν: «Πρέπει να τηρούνται κάποια πρωτόκολλα και να εφαρμόζονται»

Ο Ορέστης Ομράν, διεθνής δικηγόρος σχολίασε για την υπόθεση των Αγίων Αναργύρων ότι πρόκειται για ένα τραγικό περιστατικό.

«Μπορεί να πήγαν όλα στραβά, αλλά να δούμε και την θεσμική διάσταση. Πρέπει να τηρούνται κάποια πρωτόκολλα και να εφαρμόζονται. Νομίζω ότι έχει γίνει μια καλή δουλειά προς την κατεύθυνση να εγκαθιδρυθούν αυτά τα πρωτόκολλα και να εκπαιδευτούν οι αστυνομικοί στην εφαρμογή τους στην Ελλάδα».

Δείτε επίσης: Γυναικοκτονία στους Αγίους Αναργύρους: Απόπειρα αυτοκτονίας έκανε ο δολοφόνος της Κυριακής – Νοσηλεύεται σε ΜΕΘ

Loading