Προβλέψεις καιρικών φαινομένων στην Ελλάδα για τα Χριστούγεννα 2025, με βροχές και χιόνια. Βροχερός καιρός αναμένεται σε όλη τη χώρα κατά τις επόμενες ημέρες και συγκεκριμένα κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων, με βελτιώσεις που θα αρχίσουν από την Παρασκευή. Οι τοπικές βροχές θα εκδηλωθούν κυρίως τις πρωινές ώρες σε περιοχές όπως η ανατολική Θεσσαλία, οι Σποράδες, η Εύβοια, η Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Στα Δωδεκάνησα είναι πιθανόν να σημειωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες μέχρι τις πρωινές ώρες.
Από το μεσημέρι αναμένονται βροχές στο Ιόνιο, οι οποίες σταδιακά θα επεκταθούν και στα υπόλοιπα δυτικά τμήματα. Το βράδυ στο Ιόνιο θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες, πιθανώς τοπικά ισχυρές. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου σε διάφορες περιοχές της χώρας, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν σε ισχύ από 3 έως 7 μποφόρ.
Ακολουθούν οι προγνώσεις για διάφορες περιοχές:
– Μακεδονία, Θράκη: Νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με τοπικές βροχές αργά το βράδυ.
– Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος: Βροχές από το μεσημέρι, με σποραδικές καταιγίδες το βράδυ.
– Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος: Νεφώσεις με τοπικές βροχές, κυρίως το πρωί.
– Κυκλάδες, Κρήτη: Τοπικές νεφώσεις και λίγες βροχές στην Κρήτη.
– Αττική: Νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες.
Η πρόγνωση για την Παραμονή Χριστουγέννων (24-12-2025) περιλαμβάνει βροχές και καταιγίδες σε πολλές περιοχές, ενώ οι χιονοπτώσεις θα περιοριστούν κυρίως στα ηπειρωτικά ορεινά. Ανάλογες συνθήκες αναμένονται και την ημέρα των Χριστουγέννων (25-12-2025), με βροχές σε αρκετές περιοχές και χιόνια σε ορεινές περιοχές.
Οι συνθήκες θα συνεχίσουν να παραμένουν δύσκολες, με θερμοκρασίες που δεν θα σημειώσουν σημαντική μεταβολή, και το Σάββατο (27-12-2025) αναμένονται λίγες τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα παγετού σε βόρειες περιοχές.
in.gr
![]()
