Κακλαμάνης για «Οξυγόνο»: «Καθυστερεί ο επαναπατρισμός των 27 λόγω της ισραηλινής θρησκευτικής εορτής» – Διαμαρτυρία έξω από το ΥΠΕΞ
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Εξωτερικών για την επίθεση του Ισραήλ στον στόλο αλληλεγγύης για τη Γάζα, Global Sumud Flotilla, Πέμπτη 2 Οκτωβρίου 2025. (ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ/EUROKINISSI)

Κακλαμάνης για «Οξυγόνο»: «Καθυστερεί ο επαναπατρισμός των 27 λόγω της ισραηλινής θρησκευτικής εορτής» – Διαμαρτυρία έξω από το ΥΠΕΞ

Τα μέλη του ελληνικού πλοίου «Οξυγόνο», το οποίο αναχαιτίστηκε από τις ισραηλινές δυνάμεις ενώ κατευθυνόταν προς τη Γάζα, αναμένεται πιθανότατα να επιστρέψουν αύριο στην Ελλάδα.

Όπως δήλωσε στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες ο πρόεδρος της Βουλής, Νικήτας Κακλαμάνης, οι «27» κατευθύνονται προς λιμάνι στο νότιο Ισραήλ, με τον επαναπατρισμό τους να καθυστερεί λόγω της ισραηλινής θρησκευτικής εορτής.

«Επειδή όπως ξέρετε στο καράβι βρίσκεται η κυρία Πέρκα, επικοινώνησα με την αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου Εξωτερικών και με ενημέρωσαν ότι το πλοίο οδεύει προς το λιμάνι του νότιου Ισραήλ, όπου θα φτάσει σε λίγο. Ο πρέσβης μας στο Τελ Αβίβ έχει πάρει εντολή μόλις φτάσει το καράβι να πάει και να επιληφθεί τα της μεταφοράς των 27 Ελλήνων στην Ελλάδα. Αυτό δεν θα γίνει σήμερα γιατί στο Ισραήλ έχουν τη θρησκευτική εορτή τους και επομένως η διαδικασία θα αρχίσει από αύριο», ανέφερε ο πρόεδρος της Βουλής, προσθέτοντας ότι σχετική ενημέρωση θα δοθεί αργότερα και ενώπιον της Ολομέλειας.

Ήδη έχει ενημερωθεί σχετικά ο γραμματέας της ΚΕ της Νέας Αριστεράς, Γαβριήλ Σακελλαρίδης.

Την ίδια ώρα, κατά την ενημέρωση του ΥΠΕΞ αναφέρθηκε ότι όλοι οι Ελληνες που συμμετείχαν στην αποστολή προς τη Γάζα είναι καλά στην υγεία τους και προχωρά η διαδικασία απέλασής τους.

Διαμαρτυρία έξω από το ΥΠΕΞ

Την ίδια ώρα συνεχίζεται η διαμαρτυρία αλληλέγγυων έξω από το ΥΠΕΞ, που ζητούν να μάθουν για την τύχη του πληρώματος του στολίσκου. Μάλιστα σε λίγη ώρα αναμένεται να τους δεχθεί η υφυπουργός Εξωτερικών Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου.

Πηγή: iefimerida.gr

Loading

Play