Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται το νέο διήμερο κύμα κακοκαιρίας που πλήττει τη χώρα, με σφοδρή βροχόπτωση στην Αττική και έντονα προβλήματα σε πολλές περιοχές.
Το επεισόδιο βροχόπτωσης έχει καταταχθεί από το Meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών στην Κατηγορία 3 (Σημαντική), με τα φαινόμενα να λαμβάνουν κατά τόπους ακραία ένταση.
Τα δεδομένα των μετεωρολογικών σταθμών δείχνουν ραγδαία επιδείνωση με καταρρακτώδεις ρυθμούς βροχόπτωσης στο λεκανοπέδιο, όπου ξεχωρίζουν η Κάντζα με 185,8 mm/hr και το Παλαιό Φάληρο με 106,6 mm/hr. Ιδιαίτερα υψηλές εντάσεις σημειώνονται επίσης στα Άνω Λιόσια (93 mm/hr), στο Κορωπί (80 mm/hr), καθώς και στη Μάνδρα (68,6 mm/hr).

Το βαρομετρικό χαμηλό, που ξεκίνησε από το Ιόνιο και τα δυτικά ηπειρωτικά, επηρεάζει την Πελοπόννησο, ενώ από το απόγευμα τα ισχυρά φαινόμενα μετατοπίζονται κυρίως στα ανατολικά ηπειρωτικά, την Εύβοια, την Κρήτη και το Κεντρικό και Νότιο Αιγαίο, συνοδευόμενα τοπικά από χαλαζοπτώσεις.
Η κακοκαιρία θα συνεχιστεί και την Τετάρτη 14 Οκτωβρίου, επηρεάζοντας κυρίως τα ανατολικά και το Αιγαίο πριν εξασθενήσει από το μεσημέρι. Παράλληλα, το σκηνικό συμπληρώνει η αισθητή πτώση της θερμοκρασίας καθώς και η σημαντική ενίσχυση των ανέμων στα πελάγη, οι οποίοι στο Αιγαίο θα φτάσουν τα 8 και τοπικά τα 9 μποφόρ.
Πού βρέχει αυτή την ώρα
Βάσει των τελευταίων καταγραφών από τους μετεωρολογικούς σταθμούς του Αστεροσκοπείου, αυτή την ώρα (14:45) βρέχει σε σχεδόν ολόκληρο το λεκανοπέδιο.
Πιο συγκεκριμένα, φαινόμενα καταγράφονται στο κέντρο της Αθήνας και τις γύρω περιοχές, όπως σε Γκάζι, Νέο Κόσμο, Αμπελοκήπους, Καισαριανή και Βύρωνα. Εκτεταμένες είναι οι βροχοπτώσεις στα βόρεια προάστια, επηρεάζοντας Κηφισιά, Μαρούσι, Βριλήσσια, Πεντέλη, Δροσιά, Παπάγου, Ψυχικό, Εκάλη, Χαλάνδρι και Βαρυμπόμπη.
Αντίστοιχη είναι η εικόνα στα νότια προάστια, με βροχές σε Παλαιό Φάληρο, Νέα Σμύρνη, Καλλιθέα, Άλιμο, Γλυφάδα, Ελληνικό, Ηλιούπολη και Βάρη, αλλά και στα δυτικά, όπου βρέχει σε Χαϊδάρι, Άνω Λιόσια, Ζεφύρι, Κορυδαλλό και Νίκαια. Στη Δυτική Αττική βρέχει σε Ελευσίνα, Ασπρόπυργο και Μάνδρα.
Τέλος, το κύμα κακοκαιρίας επηρεάζει έντονα και την Ανατολική Αττική, με καταγραφές σε Κορωπί, Κάντζα, Παλλήνη, Γέρακα, Αγία Παρασκευή, Ραφήνα, Σπάτα, Κερατέα, Καλύβια, Λαύριο, Ανάβυσσο και Πόρτο Ράφτη.
![]()
