«Υπάρχει μεγάλη ζήτηση και μεγάλη δυναμική για τον ελληνικό τουρισμό το 2022. Οι μεγάλοι τουριστικοί πράκτορες και οι μεγάλες αεροπορικές εταιρείες θέλουν να παρατείνουν την τουριστική περίοδο από τον Μάρτιο έως τον Δεκέμβριο», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Υπουργός Τουρισμού.
Νωρίτερα και συγκεκριμένα τον Μάρτιο θα ξεκινήσει η τουριστική σεζόν στην Ελλάδα σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο Υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Reuters.
Η Ευρωπαϊκή Ένωση στη ΔΕΘ — Δείτε το videoΟ κ. Κικίλιας τόνισε ότι υπάρχουν θετικές ενδείξεις για το φετινό καλοκαίρι.
«Υπάρχει μεγάλη ζήτηση και μεγάλη δυναμική για τον ελληνικό τουρισμό το 2022. Οι μεγάλοι τουριστικοί πράκτορες και οι μεγάλες αεροπορικές εταιρείες θέλουν να παρατείνουν την τουριστική περίοδο από τον Μάρτιο έως τον Δεκέμβριο», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Υπουργός Τουρισμού.
Το 2021 η Ελλάδα ξεπέρασε κατά πολύ τον στόχο της για τα τουριστικά έσοδα, γεγονός το οποίο ο κ. Κικίλιας χαρακτήρισε ως «μια θετική ένδειξη που μας επιτρέπει να είμαστε αισιόδοξοι», υπογραμμίζοντας ότι «η καλοκαιρινή περίοδος ξεκινά για εμάς φέτος την 1η Μαρτίου» και πως υπάρχει ήδη αυξημένη ζήτηση των επισκεπτών για την Ελλάδα.
«Μετά από την τεράστια παγκόσμια κρίση της δημόσιας υγείας, οι άνθρωποι τείνουν να θέλουν να ταξιδέψουν, να απολαύσουν τις διακοπές τους, να ξοδέψουν χρήματα. Και νομίζω ότι η Ελλάδα βρίσκεται στην pole position», τόνισε ο κ. Κικίλιας.
Πηγή: skai.gr
Δείτε επίσης: Κικίλιας: «Ο ελληνικός τουρισμός εκπέμπει ισχυρό μήνυμα ασφάλειας»
- 700 θάμνοι άλλαξαν την είσοδο της ΔΕΘ στη Θεσσαλονίκη
- Σε εξέλιξη η πυρκαγιά στην Κάρυστο Ευβοίας – 32 πυροσβέστες και μηνύματα από το 112
- Ένταση στην ΕΕ για το drone στη Λειψία: κλήσεις σε ρώσους διπλωμάτες μετά την επίθεση
- Χατζηδάκης για μείωση τιμών: «Δεν θα αφήσουμε κάθε λαϊκιστή να μειώνει κάθε προσπάθεια»
- ΔΕΘ: Η Imperial Brands Hellas ανοίγει διάλογο για το αύριο με επτά συζητήσεις
![]()
