EUROKINISSI

Κολωνός: Ταυτοποιημένοι οι 212 που έστειλαν μήνυμα στην 12χρονη – Έρχονται εντάλματα σύλληψης για τουλάχιστον 10 άτομα

«Οι νόμοι τηρούνται απαρέγκλιτα και τα ονόματα των εμπλεκομένων θα δουν το φως της δημοσιότητας» δήλωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος.

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των Αρχών για την υπόθεση βιασμού και μαστροπείας της 12χρονης από τον Κολωνό.

propoli

Η αστυνομία βρίσκεται στα ίχνη τουλάχιστον 10 παιδεραστών που συναντήθηκαν με το κορίτσι και τις επόμενες ημέρες θα υπάρξουν και νέες συλλήψεις ενώ η 12χρονη θα καταθέσει εκ νέου για τον εφιάλτη που βίωνε στα χέρια των κακοποιητών της.

Ήδη, οι Αρχές είναι ένα βήμα πριν από την έκδοση νέων ενταλμάτων σύλληψης ατόμων που εμπλέκονται στην φρικιαστική υπόθεση του βιασμού της 12χρονης.

Από το τμήμα Ανηλίκων της ασφάλειας Αττικής έχει ολοκληρωθεί η πρώτη φάση ερευνών και ο ογκωδέστατος φάκελος έχει αποσταλεί στις δικαστικές αρχές.

Σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη της υπόθεσης αναμένεται να έχει η νέα κατάθεση της 12χρονης, η τέταρτη, η οποία θα κληθεί να αναγνωρίσει τους άνδρες που αναγκάστηκε να συναντηθεί, από αυτούς που βρίσκονται στους φακέλους της ΕΛΑΣ.

Συνολικά από την αρχή της έρευνας έχουν παρουσιαστεί αυτοβούλως στην ασφάλεια 10 άνδρες που υποστήριξαν πως συνομίλησαν με την ανήλικη χωρίς όμως να γνωρίζουν, όπως λένε, πως είναι 12 ετών.

«Καθώς έφευγα σκεφτόμουν τι ήταν αυτό που μου συνέβη. Δεν το πίστευα. Είχα τρομάξει κιόλας, γιατί φοβόμουν μην τυχόν μου την είχαν στημένη και μου επιτεθεί κανένας άλλος. Ήταν περίεργη η φάση» δηλώνει ένας συνομιλητής της ανήλικης.

Έχουν ταυτοποιηθεί και οι 212

Παράλληλα ολοκληρώνεται και η διαδικασία ταυτοποίησης και των 212  που έχουν στείλει μήνυμα στο προφίλ της 12χρονης στο chat γνωριμιών.

«Οι νόμοι τηρούνται απαρέγκλιτα και τα ονόματα των εμπλεκομένων θα δουν το φως της δημοσιότητας» δήλωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος.

Ο Ηλίας Μίχος προσπαθούσε να εντοπίζει συνεχώς νέους πελάτες βιαστές για την ανήλικη κάτι που αναφέρει άνδρας που δεχόταν συνεχώς αφόρητες πιέσεις από τον βασικό κατηγορούμενο και μίλησε στο Live News.

«Μου έχει στείλει πάρα πολλά μηνύματα με πάρα πολλά προφίλ. Άλλες φορές έλεγε 16-17, άλλες φορές έλεγε 17-18. Φαινόταν μικρή αλλά δεν έδειχνε για 12. Θυμάμαι σε μία ημέρα, μου ήρθαν 6-7 μηνύματα από το ίδιο άτομο και μιλάμε τρελάθηκα. Από τα νεύρα μου άρχισα να κάνω copy paste ένα μήνυμα, του στιλ «αν δεν σταματήσεις, θα πάω στην οικογένεια σου» αναφέρει ο συνομιλητής.

Όπως έχουν καταθέσει πολλοί από τους χρήστες της εφαρμογής που συνομιλούσαν ο τρόπος με τον οποίον τους προσέγγιζε ο Ηλίας Μίχος παριστάνοντας την ανήλικη ήταν επιθετικός και σε καμία περίπτωση δεν παρέπεμπε σε παιδί δημοτικού.

«Την ίδια μέρα ή τις επόμενες μέρες μου έστειλε αυτή πάλι κάτι μηνύματα στο Viber και από τον ίδιο αριθμό και από έναν άλλον και με έβριζε. Δεν θυμάμαι τι άλλο μου έλεγε, γιατί τα έσβησα όλα κατευθείαν. Σκεπτόμενος όλα αυτά μετά, μετάνιωσα που δεν έκανα κάτι τότε, μήπως και το έσωζα αυτό το κορίτσι» συμπληρώνει.

Μέχρι στιγμής οι συλλήψεις για την υπόθεση της 12χρονης είναι 6 μεταξύ αυτών κ η μητέρα της. Πλέον η υπόθεση περνά στην επόμενη φάση με νέο κύκλο συλλήψεων.

Δείτε επίσης: Επεισόδια μετά από πορεία για τον βιασμό της 19χρονης στο ΑΤ Ομόνοιας

Loading