Κόρινθος: Σχολείο «βάφτηκε» στα χρώματα των ΛΟΑΤΚΙ – Αντιδράσεις από τους γονείς και επιστολή στο Υπουργείο Παιδείας

Μεγάλες αντιδράσεις έχει προκαλέσει το βάψιμο ενός σχολείου στην Κόρινθο στα χρώματα του ουράνιου τόξου, με τους γονείς να καταγγέλλουν «συντονισμένη προσπάθεια μύησης των παιδιών μας στη ΛΟΑΤΚΙ προπαγάνδα».

Συγκεκριμένα, το εν λόγω θέμα φέρνει στην επιφάνεια ρεπορτάζ της εφημερίδας Espresso, όπου αναφέρεται ότι οι γονείς έγιναν έξαλλοι μόλις είδαν το σχολείο βαμμένο στα χρώματα του ουράνιου τόξου.

propoli

Ένας πατέρας, μάλιστα, έστειλε σε επιστολή στο Υπουργείο Παιδείας:

«Διαπίστωσα με μεγάλη μου έκπληξη σήμερα 22/8/2 ότι, καθώς τείνουν να ολοκληρωθούν οι εργασίες συντήρησης και βαψίματος του εν λόγω σχολείου, ένα τεράστιο ουράνιο τόξο (LGTBIQ σύμβολο) κοσμεί τον προαύλιο χώρο. Συγκεκριμένα, σε εμφανέστατο προς τον δρόμο σημείο του προαύλιου χώρου και εκτεινώμενο από τη μια άκρη ως την άλλη σχεδιάστηκε με χρωματιστές λωρίδες μπογιάς ένα τεράστιο ουράνιο τόξο στα χρώματα της σημαίας της κοινότητας LGTBIQ στην οροφή του εξωτερικού μπαλκονιού του προαυλίου.

Το σχολείο, αν και πρόσφατα βαμμένο, ξαναβάφτηκε φέτος. Το ζήτημα όμως όπως καταλαβαίνετε είναι ότι πρόκειται για ένα δημοτικό σχολείο για μικρά παιδιά με ηλικίες των 6-13 χρονών και το γεγονός αυτό καθιστά το θέμα άκρως ευαίσθητο για τέτοιες ηλικίες που αυτά διαμορφώνουν και πλάθουν βασικά στοιχεία της προσωπικότητας του χαρακτήρα τους. Το εικονιζόμενο ουράνιο τόξο θεωρώ ότι περνάει μηνύματα υπέρ της κοινότητας LGTBIQ υποσυνείδητα στα παιδιά τέτοιων ηλικιών».

Όπως ανέφεραν γονείς, δεν υπήρχε καμία ενημέρωση για αυτή την επιλογή των υπεύθυνων, ενώ τη χαρακτηρίζουν ως «βίαιη εξοικείωση μικρών παιδιών στη σεξουαλικότητα και τις σεξουαλικές επιλογές». Οι ίδιοι απέστειλαν επιστολές με αποδέκτες τον δήμο, τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Νομού Κορίνθου, την Ιερά Μητρόπολη, τη διεύθυνση σχολείου και τον σύλλογο γονέων.

Τονίζουν δε ότι δεν είναι η πρώτη φορά που σημειώνεται περιστατικό κατήχησης στα παιδιά τους, καθώς συχνά πυκνά μια μικρή ομάδα εκπαιδευτικών εκφράζει απόψεις προσβλητικές προς τη χριστιανική ορθόδοξη πίστη και με αναφορές σε γεγονότα της πρόσφατης ελληνικής Ιστορίας που ακόμα διχάζουν.

Στο ρεπορτάζ της εφημερίδας αναφέρεται ότι κάποιοι γονείς που τίθενται υπέρ αυτής της απαράδεκτης πρωτοβουλίας, επισκέφτηκε την οικία ενός από τους διαμαρτυρόμενους γονείς, τον εξύβρισε αποκαλώντας αυτόν και όσους αντιδρούν «γραφικούς», τον απείλησε με αγωγές και του απάντησε ότι πρόκειται απλά για ένα… ουράνιο τόξο!

Ο δήμαρχος ανέφερε στην εφημερίδα Espresso ότι θα επιληφθεί του θέματος και ότι θα γίνει προσπάθεια για να «διορθωθεί η εικόνα του σχολείου».

Το ρεπορτάζ καταλήγει ότι τα στοιχεία των γονέων είναι στη διάθεση της εφημερίδας, ωστόσο διατηρούν την ανωνυμία τους φοβούμενοι τυχόν στοχοποίηση από «υπερπροοδευτικούς» κύκλους δικαιωματιστών…

Δείτε επίσης: Μεταναστευτικό: Διασώθηκαν 35 άνθρωποι στη Λέσβο – Είχαν βυθιστεί τα σκάφη τους

Loading