Ζητούν απαντήσεις για τις συνθήκες του θανάτου του ορειβάτη Στέλιου Παπαδογιαννάκη στην Κρήτη. Οι γονείς του Στέλιου Παπαδογιαννάκη, ορειβάτη που tragically lost his life στο φαράγγι του Αμπά στην Κρήτη, ζητούν να αποκαλυφθούν οι συνθήκες της τραγωδίας. Ο 37χρονος τραυματίστηκε το απόγευμα της Κυριακής κατά τη διάρκεια πεζοπορίας, ενώ οι διασώστες περιμέναν την άφιξη του ελικοπτέρου Super Puma, την ώρα που εκείνος εκφραζόταν για τον πόνο και το κρύο που αισθανόταν.
“Γιατί δεν ήρθε αμέσως ελικόπτερο, γιατί ο γιος μας έμεινε 24 ώρες με αιμορραγία στο φαράγγι; Θέλουμε απαντήσεις,” δήλωσε ο πατέρας του, Γιάννης Παπαδογιαννάκης. Παρά τις επείγουσες συνθήκες, το ελικόπτερο δεν μπόρεσε να προσεγγίσει τον Στέλιο, ο οποίος μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο χωρίς τις αισθήσεις του το μεσημέρι της Δευτέρας, 24 ώρες μετά τον τραυματισμό του.
“Το παιδί μου δεν πέθανε από αιμορραγία, πέθανε από κωλυσιεργία,” τόνισε η μητέρα του, Ξανθίππη Μπαρμπαγαδάκη, σημειώνοντας πως ο γιος της επικοινώνησε μαζί τους την Κυριακή το βράδυ για να δηλώσει ότι είναι καλά, χωρίς να τους ενημερώσει για τον τραυματισμό του. Οι γονείς, ενώ έζησαν τη δραματική στιγμή, επισημαίνουν την έλλειψη ενημέρωσης από τους υπευθύνους και εκφράζουν την ανάγκη για διαφάνεια σχετικά με την εκτίμηση και την αντίδραση των σωστικών υπηρεσιών.
Το γεγονός αυτό έχει προκαλέσει σοβαρές ανησυχίες και ερωτήματα σχετικά με τις διαδικασίες διάσωσης και τις ευθύνες των αρμόδιων φορέων σε επείγουσες καταστάσεις. Η υπόθεση αναδεικνύει την ανάγκη για βελτίωση στην αποτελεσματικότητα των σωστικών υπηρεσιών και τη διασφάλιση ότι οι πολίτες λαμβάνουν την απαραίτητη φροντίδα όταν αντιμετωπίζουν κρίσιμες καταστάσεις.
Πηγή περιεχομένου: in.gr
![]()
