Ο επίκουρος καθηγητής επιδημιολογίας Γκίκας Μαγιορκίνης μίλησε για την πορεία της πανδημίας και τα μέτρα
Πριν το Πάσχα εξετάζεται να αρθεί ο έλεγχος εισόδου στα μαγαζιά, δήλωσε ο κ. Μαγιορκίνης στον ΣΚΑΪ, τονίζοντας ότι αν υπάρξει ξανά έξαρση το μέτρο θα τεθεί ξανά.
Ωστόσο, για κάποια πιο αυστηρά μέτρα είπε ότι δεν υπάρχει πιθανότητα να επιστρέψουν.
Για την υποπαραλλαγή της Όμικρον είπε ότι είναι εξαιρετικά απίθανο να δημιουργηθεί πρόβλημα από την Όμικρον 2 στην Ελλάδα.
«Δεν θα δούμε τους επόμενους δύο μήνες τουλάχιστον πάνω από 30% αύξηση της πίεσης στο ΕΣΥ», επεσήμανε.
Επιφυλακτικός ήταν με το αν και πότε θα σταματήσει η υποχρεωτική χρήση της μάσκας σε εσωτερικούς χώρους.
Σχετικά με το πιστοποιητικό εμβολιασμού είπε ότι δεν θα καταργηθεί εντελώς, όμως θα σταματήσει να χρησιμοποιείται ως πάσο.
Δείτε επίσης: Μίνα Γκάγκα: Πιθανή η επαναμόλυνση με μετάλλαξη Όμικρον 2
- «FIFA: Ανακοινώθηκαν οι υποψηφιότητες για τα βραβεία Marta και Puskás 2025»
- ΓΣ ΕΝΠΕ: Ο Νεκτάριος Φαρμάκης τονίζει την ανάγκη για ριζικές αλλαγές στην Αυτοδιοίκηση
- Η Wyndham Hotels & Resorts επενδύει στην ανάπτυξή της στην Ελλάδα
- Ράμα: Υπογράμμισε τη συνεργασία με την Ιταλία για το μεταναστευτικό ζήτημα
- ΕΕ: Δεσμεύσεις για επιβολή δασμών σε δέματα από Shein και Temu
![]()
