Πολύωρη κατάθεση έδωσε στον ανακριτή μία από τις νοσηλεύτριες στο ιατρείο της οδού Καρνεάδου, όπου ο Γιώργος Μαζωνάκης κατέρρευσε κατά τη διάρκεια ιατρικής πράξης. Στο επίκεντρο βρέθηκε η μέθη στον Γιώργο Μαζωνάκη, όπως περιέγραψε η μάρτυρας.
Η μάρτυρας κατέθεσε στοιχεία που, σύμφωνα με την εκτίμηση των Αρχών, θεωρούνται σημαντικά για την έρευνα. Μεταξύ άλλων, φέρεται να ανέφερε πως στον καλλιτέχνη έγινε μέθη.
«Ξέρω ότι έγινε μέθη. Μου ζητήθηκε το αντίδοτο της μέθης… Εγώ έκανα το τηλέφωνο σε αναισθησιολόγο στη συνέχεια», κατέθεσε, σύμφωνα με πληροφορίες, προσθέτοντας ότι έχει υποχρέωση να καταθέσει συμπληρωματικά.
Η νοσηλεύτρια διευκρίνισε ότι όταν έφτασε ο Μαζωνάκης στο ιατρείο, η ίδια δεν βρισκόταν εκεί και πήγε αργότερα.
Η μάρτυρας φέρεται να είπε στον δικαστικό λειτουργό ότι η πρώτη κατάθεση για την άφιξη του τραγουδιστή έγινε ύστερα από παραίνεση της κατηγορουμένης ανειδίκευτης γιατρού.
«Μας είπε η γιατρός να έχουμε κοινή γραμμή, αλλά δεν είχαμε καταλάβει τι έχει συμβεί. Μου τηλεφώνησε πριν δώσω κατάθεση στην Αστυνομία, αλλά έως εκείνη την ώρα δεν είχε καταλάβει κανείς μας τι είχε συμβεί», φέρεται να κατέθεσε η νοσηλεύτρια.
Η μάρτυρας ανέφερε επίσης ότι στο ιδιωτικό ιατρείο γίνονταν δύο πλασμαφαίρεσεις ταυτόχρονα από τη γιατρό, σε διαφορετικά δωμάτια, και ότι η ίδια βρισκόταν στο διπλανό δωμάτιο από εκείνο όπου ήταν ο καλλιτέχνης.
«Ήμουν σε διπλανό δωμάτιο και παρακολουθούσα την πλασμαφαίρεση, που ταυτόχρονα διενεργούσε η κατηγορούμενη. Η γιατρός ήταν στο δωμάτιο με τον Μαζωνάκη», κατέθεσε σύμφωνα με πληροφορίες.
Η γιατρός ήταν στο δωμάτιο με τον Μαζωνάκη, ενώ η μάρτυρας φαίνεται να επιβεβαίωσε και ότι ο κατηγορούμενος γιατρός βρισκόταν στον καναπέ και κοιμόταν, όπως έχει ισχυριστεί και ο ίδιος στην απολογία του.
![]()
