Ολυμπιακοί Αγώνες – Μίλτος Τεντόγλου: Γιατί φόρεσε ροζ μάσκα στη απονομή – Ο ισχυρός συμβολισμός (Vid)

Ο Τέντογλου συντάχθηκε με τους Τζέικ Χόιλ, Κέρτις Μακντόναλντ και Γεϊσέρ Ραμίρες, οι οποίοι εμφανίστηκαν με ροζ μάσκες, πριν από τον αγώνα της ομάδας ξιφασκίας των ΗΠΑ στο οπαδικό επέ, σε μια κίνηση διαμαρτυρίας προς το τέταρτο μέλος της ομάδας, Άλεν Χάτζιτς.

Ο Μίλτος Τεντόγλου ο οποίος κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, έσπευσε να περάσει ένα ακόμα πολύ σπουδαίο μήνυμα μέσω της ροζ μάσκας που φορούσε. Αν και κάποιοι απόρησαν ίσως για την επιλογή του, ήταν σαφές πως ο Έλληνας πρωταθλητής ήθελε να περάσει ένα μήνυμα.

propoli

Ο Μ. Τεντόγλου φορώντας τη ροζ μάσκα ήθελε να συνταχθεί με τη «γραμμή» που ακολούθησαν οι αθλητές της ξιφασκίας των ΗΠΑ κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών του Τόκιο. Λίγες ημέρες νωρίτερα, τρία από τα τέσσερα άτομα της ομάδας φόρεσαν ροζ μάσκες για να διαμαρτυρηθούν για την παρουσία του συναθλητή τους που κατηγορείται για τρεις απόπειρες βιασμών. Ο συγκεκριμένος αθλητής φορούσε μαύρη μάσκα.

Ο λόγος για τον Άλεν Χάτζιτς που κατηγορείται για απόπειρες βιασμού από τρεις γυναίκες και είχε αποκλειστεί από τους Ολυμπιακούς Αγώνες, ωστόσο κατάφερε να πάει στο Τόκιο κατόπιν νίκης του σε έφεση.

Δείτε επίσης: Τσέλσι: Σας δίνουμε 100 εκ. ευρώ και τον Αλόνσο για τον Λουκάκου – Ίντερ: «Ευχαριστώ, δεν θα πάρουμε»

Loading