Πάνος Ρούτσι: Ψάχνω Δικαιοσύνη, έχω υποσχεθεί στο παιδί μου να εντοπίσω τους δολοφόνους

Πάνος Ρούτσι: Ψάχνω Δικαιοσύνη, έχω υποσχεθεί στο παιδί μου να εντοπίσω τους δολοφόνους

Ο Πάνος Ρούτσι διαμαρτύρεται για τη δικαιοσύνη μετά τον θάνατο του γιου του στο τραγικό δυστύχημα των Τεμπών. Ο Πάνος Ρούτσι, πατέρας του 22χρονου Ντένις Ρούτσι, βρίσκεται για έκτη ημέρα μπροστά από τη Βουλή, αρνούμενος να δεχτεί τροφή και νερό. Ο Πάνος διαμαρτύρεται για την άρνηση των εισαγγελέων να κάνουν δεκτό το αίτημά του για εκταφή της σορού του παιδιού του. Ο πατέρας συνεχίζει την απεργία πείνας με σκοπό να δικαιώσει τον γιο του και όλα τα θύματα του τραγικού δυστυχήματος των Τεμπών, υποστηριζόμενος από εκατοντάδες αλληλέγγυους που τον επισκέπτονται καθημερινά.

Σύμφωνα με δηλώσεις του στο MEGA, ο Πάνος Ρούτσι περιέγραψε την κατάσταση της υγείας του, αναφέροντας ότι οι γιατροί τον βρήκαν σοβαρά αφυδατωμένο. Δεν έχω δυνάμεις, πρέπει να πίνω πολύ νερό και να μην μιλάω πολύ, τόνισε. Εξέφρασε τη βαθιά του εκτίμηση για την αλληλεγγύη του κόσμου, λέγοντας ότι η υποστήριξη που λαμβάνει είναι μοναδική, καθώς οι άνθρωποι τον επισκέπτονται καθημερινά για να του προσφέρουν κουράγιο.

Η απόφασή του να ζητήσει την εκταφή της σορού του γιου του προέρχεται από την απογοήτευσή του απέναντι στις αρχές. «Γιατί δεν τους πιστεύω πια. Δυόμιση χρόνια ψάχνουμε αλήθεια. Ψάχνω Δικαιοσύνη και το μόνο που αντικρίζω είναι κλειστές πόρτες και ψέματα,» είπε, προσθέτοντας ότι έχει υποσχεθεί στο παιδί του να βρει τους δολοφόνους και να τους οδηγήσει στη φυλακή.

Ο Πάνος Ρούτσι αναφέρθηκε επίσης σε πληροφορίες που του παρείχε βουλευτής της κυβέρνησης, λέγοντας ότι του δήλωσε πως το παιδί του είναι καμένο και λείπουν κομμάτια. «Πώς λες σε έναν πατέρα που κάνει απεργία πείνας πέντε μέρες και χωρίς να τον ρωτήσεις αν θέλει να μάθει…» υπογράμμισε ο Πάνος, τονίζοντας την αγωνία του να μάθει την αλήθεια.

Η απεργία πείνας του Πάνου Ρούτσι έχει προκαλέσει αντιδράσεις και στήριξη, με τον Ηλία Παπαγγελή, πατέρα θύματος του δυστυχήματος, να δηλώνει ότι η πράξη του είναι «η τελευταία των μαχών» για έναν άνθρωπο που δεν βρίσκει δικαίωση.

Πηγή περιεχομένου: in.gr

Loading

Play