Πάτρα: Εισαγγελική παρέμβαση για τον θάνατο τριών κοριτσιών της ίδιας οικογένειας

Η οικογένεια αποχαιρέτησε την περασμένη Πέμπτη την 9χρονη Τζωρτζίνα σε κλίμα ανείπωτης θλίψης, το 2020 τη μερικών μηνών Ίριδα λόγω μιας σπάνιας νόσου φλεβοκόμβου και το 2019 την 3,5 ετών Μαλένα λόγω ηπατικής ανεπάρκειας.

Ανείπωτος πόνος για τα τρία κοριτσάκια στην Πάτρα που έφυγαν από τη ζωή μέσα σε τέσσερα μόλις χρόνια με τους γιατρούς να χαρακτηρίζουν τους θανάτους «αιφνίδιους». Η 3,5 ετών Μαλένα, απεβίωσε το 2019, η 7 μηνών Ίριδα το 2021 και η 9χρονη Τζωρτζίνα το 2022.

propoli

Σύμφωνα με τις νεότερες πληροφορίες, η Εισαγγελία παρήγγειλε προκαταρκτική έρευνα για την υπόθεση.

Σημειώνεται πως απροσδιόριστη παραμένει ακόμη η αιτία θανάτου της 9χρονης Τζωρτζίνας στο νοσοκομείο Παίδων πριν από περίπου δέκα ημέρες.

«Δεν μπορώ να πιστέψω πως αυτό το παιδί έφυγε τόσο ξαφνικά. Κανείς μας δεν μπορεί να το πιστέψει. Υπήρχε απινιδωτής, στην Πάτρα το είχαν «ασφαλίσει», τι να πω, περιμένω με αγωνία να δω τις ιστολογικές και τοξικολογικές εξετάσεις» ανέφερε στην εφημερίδα «Πελοπόννησος» ο Σωτήρης Μπουζιάνης.

Σύμφωνα με την έκθεσή του, ο θάνατος του παιδιού είναι «απροσδιόριστος» και πιθανόν η αιτία να φανεί μέσω των εξειδικευμένων εξετάσεων στα όργανα της μικρής. Ακόμη και στην περίπτωση που η ιστολογική εξέταση βγει «καθαρή», οι επιστήμονες είναι αποφασισμένοι να ζητήσουν περαιτέρω διερεύνηση.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως αυτό που περιμένουν οι γιατροί με μεγαλύτερη αγωνία είναι το αποτέλεσμα των τοξικολογικών και όχι των ιστολογικών εξετάσεων.
Η 9χρονη Τζωρτζίνα είχε παρουσιάσει καρδιακό πρόβλημα την άνοιξη του 2021. Μέχρι τον Ιούλιο παρέμενε νοσηλευόμενη στην ΜΕΘ Παίδων του Νοσοκομείου Ρίου. Τον Απρίλιο του 2021, οι γιατροί της Παιδιατρικής Μονάδας Εντατικής Θεραπείας, με επικεφαλής τον Ανδρέα Ηλιάδη στο ΠΓΝΠ, είχαν δώσει μια τεράστια μάχη για να κρατήσουν στη ζωή την τρίτη κόρη της οικογένειας που θρηνούσε δύο παιδιά τα τελευταία δύο χρόνια.

Αρνητικός ο γονιδιακός έλεγχος στους γονείς

Παράλληλα αυτό που γεννά απορίες στους γιατρούς που ασχολήθηκαν με την υπόθεση είναι ότι έγινε και ενδελεχής γονιδιακός έλεγχος στους γονείς των τριών κοριτσιών για πιθανή ύπαρξη κάποιου κληρονομικού νοσήματος, ο οποίος όμως ήταν αρνητικός.

Βέβαια άλλοι επιστήμονες τόνισαν ότι αν ο γονιδιακός έλεγχος ήταν αρνητικός αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει πρόβλημα κληρονομικότητας. Μπορεί απλά να μην το έδειξε κάποια τυχούσα ανωμαλία. Ωστόσο άλλοι επιστήμονες τονίζουν πως τίποτε δεν προμήνυε τόσο τον θάνατο της Ιριδας από αγενεσία φλεβοκόμβου (καρδιακή νόσος) όσο και της Τζωρτζίνας. Γνωστός καρδιολόγος πάντως τόνισε πως με τη συγκεκριμένη πάθηση γεννιέσαι, αν και είναι εξαιρετικά σπάνιο.

Δείτε επίσης: Ανείπωτη θλίψη για οικογένεια στην Πάτρα: Έχασε και τα τρία της παιδιά μέσα σε τρία χρόνια (vid)

Loading