Παυλάκης: «Η φάση του πολέμου εναντίον του κορονοϊού τελείωσε και χάσαμε»

Για την εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα μας μίλησε στον ΣΚΑΪ ο γιατρός και ερευνητής των ΗΠΑ, Γιώργος Παυλάκης 

«Η φάση του πολέμου εναντίον του κορονοϊού τελείωσε και χάσαμε», υπογράμμισε εξηγώντας ότι η χαλάρωση των μέτρων που αποφασίζουν η μια χώρα μετά την άλλη σημαίνει «παράδοση άνευ όρων». Αναφερόμενος σε συναδέλφους του γιατρούς,  είπε ότι «αυτομολούν και θέλουν συνθηκολόγηση με τον ιό». 

propoli

Όπως είπε ο κ. Παυλάκης, ο ιός επεκτείνεται παγκόσμια γιατί του το επιτρέπουμε, ενώ το παγκόσμιο κύμα μολύνσεων και θανάτων αυξάνεται συνεχώς. 

«Βασιζόμαστε στον στρατηγό- καλοκαίρι που ρίχνει την πανδημία», επισήμανε. 

Ειδικά για την Ελλάδα, ανέφερε ότι θα γίνεται όλο και πιο ευάλωτη, καθώς υπάρχουν 300.000 ανεμβολίαστοι, αλλά κι ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού που δεν έχει κάνει την τρίτη δόση. «Η ανοσία κατεβαίνει και δυστυχώς αυτοί που ήταν προστατευμένοι πριν ένα χρόνο να κάνουν το εμβόλιο, δεν είναι πια. Αυτό θα κάνει την Ελλάδα ολοένα και πιο ευάλωτη», τόνισε. 

Ο ερευνητής των ΗΠΑ πρόσθεσε ότι ο κορονοϊός δεν έχει καμία σχέση με τους άλλους ιούς, καθώς κάνει κάτι φοβερό. «Κάνει ένα επιδημικό κύμα τόσο κοντά, που το ένα πάει πάνω στο άλλο. Είχαμε τη Δέλτα και ήρθε από πάνω η Όμικρον. Αν συνεχίσει να τα κάνει, θα έχουμε στα χέρια μας μια φοβερά κακή γρίπη για πάντα». 

Δείτε επίσης: Μ. Γκάγκα: Διάθεση αντιικών χαπιών σε επιλέξιμους ασθενείς

Loading