Αναμένονται ανακοινώσεις Πλεύρη – Όχι άλλα μέτρα υποχρεωτικότητας εν όψει γιορτών
Για τη δυσκολία λήψης της απόφασης για την υποχρεωτικότητα εμβολιασμού στους ηλικιωμένους μίλησε σήμερα το πρωί στον ANT1, ο Υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας.
«Μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες θα αξιολογηθεί η πορεία της πανδημίας και η αποτελεσματικότητα των μέτρων που έχουν ληφθεί»
«9 στους 10 από τη συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα καταλήγουν» και καταλαμβάνου τις περισσότερε μονάδες στις ΜΕΘ, πρόσθεσε ο Υπουργός.
«Είναι αναλογικό το μέτρο, λαμβάνουμε υπόψη το μέτρο της υγείας», είπε, εκτιμώντας ότι, «μερικοί άνθρωποι θέλουν για λόγους του περίγυρού τους για να κάνουν κάτι, κάποιος να τους το επιβάλλει».
«Δεν εξετάζονται άλλα μέτρα υποχρεωτικότητας εν όψει των γιορτών», είπε στη συνέχεια σημειώνοντας πως την περίοδο αυτή θα αξιολογηθούν τα μέτρα που ελήφθησαν.
Στη συνέχεια, απαντώντας σε ερώτηση για το πως ένας συνταξιούχος θα μπορέσει να πληρώσει 1.200 ευρώ το χρόνο, δήλωσε πως θα εμβολιαστεί και δε θα χρειαστεί να πληρώσει τα χρήματα.
Στη συνέχεια, ανέφερε πως θα υπάρξουν μικρές εξαιρέσεις για λόγους υγείας. Περισσότερα θα ανακοινωθούν από τον Υπουργό Υγείας, Θάνο Πλέυρη, αργότερα σήμερα, δήλωσε.
Δείτε επίσης: Κορονοϊός: Πιθανή η αλλαγή πρωτοκόλλου για ταξίδι στις ΗΠΑ
- Θεσσαλονίκη: Αλλοδαπός διακινητής έκρυβε μετανάστες στο πορτμπαγκάζ – Έκανε επικίνδυνους ελιγμούς για να διαφύγει τον έλεγχο (Βίντεο)
- Τιμητικές διακρίσεις με Όσκαρ για Τομ Κρουζ, Ντόλι Πάρτον, Ντέμπι Άλεν και Γουίν Τόμας
- Πανικός στη Μελβούρνη: Αυτοκίνητο εισβάλει σε πολυσύχναστο εμπορικό κέντρο
- Αποφασιστικότητα από το Ιράν: Απάντηση χωρίς περιορισμούς στα ισραηλινά πλήγματα
- Νέα στοιχεία από τους New York Times: Ο Πάπας Λέων ΙΔ συνδέεται με διασημότητες όπως οι Μπίμπερ, Τζολί και Μαντόνα