Πήλιο: Σώθηκε την τελευταία στιγμή από τις φλόγες που κατέστρεψαν το σπίτι του

Πήλιο: Σώθηκε την τελευταία στιγμή από τις φλόγες που κατέστρεψαν το σπίτι του

Πήλιο: 45χρονος σώθηκε από φωτιά που κατέστρεψε το σπίτι του, με κίνδυνο για γειτονικά κτήρια. Στο Πήλιο, παραλίγο να σημειωθεί τραγωδία, καθώς τα ξημερώματα της Πέμπτης εκδηλώθηκε φωτιά σε σπίτι στο Μούρεσι, με τον ένοικο να ξυπνά την τελευταία στιγμή μέσα στους καπνούς και τις φλόγες. Ο 45χρονος κοιμόταν όταν τον ξύπνησε ένας ανησυχητικός θόρυβος. Όταν άνοιξε τα μάτια του, αντίκρισε παντού καπνούς και φλόγες που επεκτείνονταν ταχύτατα. Ευτυχώς, κατάφερε να διαφύγει από το σπίτι.

Όπως αναφέρει το taxydromos.gr, η φωτιά προήλθε από ξυλόσομπα. Το σπίτι, το οποίο νοίκιαζε για χρόνια ο 45χρονος, καταστράφηκε ολοσχερώς, με τη σκεπή του να καταρρέει φλεγόμενη και να παρασύρει ό,τι είχε απομείνει μέσα.

Η φωτιά ήταν τόσο μεγάλη που η Τοπική Κοινότητα και η Δημοτική Αρχή Ζαγοράς – Μουρεσίου, σε συνεργασία με την Αστυνομία, προχώρησαν στην εκκένωση της γύρω περιοχής. Στο σημείο κατέφθασαν πέντε πυροσβεστικά οχήματα από τον Βόλο και άλλα τόσα από την Αργαλαστή. Δέκα πυροσβέστες ρίχτηκαν στη μάχη με τις φλόγες και κατάφεραν να σβήσουν τη φωτιά.

Ο 45χρονος παρέμεινε σοκαρισμένος για ώρες μετά το συμβάν, ενώ οι άνδρες της Πυροσβεστικής επισήμαναν ότι είχε πολύ τύχη που άκουσε τον θόρυβο και πρόλαβε να σωθεί. Όπως αποκάλυψε στους αστυνομικούς, είχε αφήσει τη σόμπα αναμμένη όταν πήγε για ύπνο. Η προανάκριση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βόλου συνεχίζεται για την διερεύνηση των ακριβών αιτίων της πυρκαγιάς.

in.gr

Loading

Play