Προειδοποίηση Τσατραφύλλια για φθινοπωρινές καταιγίδες και πτώση της θερμοκρασίας

Προειδοποίηση Τσατραφύλλια για φθινοπωρινές καταιγίδες και πτώση της θερμοκρασίας

Εντυπωσιακή μεταβολή του καιρού στην Ελλάδα με πτώση θερμοκρασίας και ανησυχίες για πλημμύρες και κατολισθήσεις. Φθινοπωρινές καιρικές συνθήκες αναμένονται τις επόμενες ημέρες στη χώρα, καθώς η ατμοσφαιρική διάταξη τύπου Rex Blocking πρόκειται να επιφέρει δραματική αλλαγή στο καιρό. Η μεταβολή αυτή θα φέρει δροσιά, ισχυρούς ανέμους και έντονα καιρικά φαινόμενα σε πολλές περιοχές .

Ο μετεωρολόγος Γιώργος Τσατραφύλλιας επισημαίνει ότι αναμένεται σημαντική πτώση της θερμοκρασίας, με θυελλώδεις βοριάδες και καταιγίδες που ενδεχομένως να κρύβουν κινδύνους για πλημμύρες και κατολισθήσεις στη δυτική Ελλάδα. Από την Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου, η θερμοκρασία θα πέσει σταδιακά κατά 6-8 βαθμούς . Κατά την επόμενη εβδομάδα, ο υδράργυρος δεν θα ξεπεράσει τους 24-25 βαθμούς. Οι κάτοικοι καλούνται να ετοιμάσουν τις ζακέτες τους για τις ψυχρές πρωινές και βραδινές ώρες.

Την Παρασκευή και το Σάββατο, οι βοριάδες στο Αιγαίο αναμένονται να φτάσουν τα 8 μποφόρ. Από το βράδυ του Σαββάτου έως το απόγευμα της Κυριακής, θα εκδηλωθούν ισχυρές καταιγίδες στη δυτική Ελλάδα. Ο κ. Τσατραφύλλιας εκφράζει ανησυχία για τις περιοχές που θα δεχθούν το μεγαλύτερο μέρος των βροχοπτώσεων, προειδοποιώντας για πιθανές πλημμύρες και κατολισθήσεις σε ευάλωτες περιοχές της δυτικής και κεντρικής Πελοποννήσου, του κεντρικού και νότιου Ιονίου καθώς και την Αιτωλοακαρνανία.

Την Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου και τη Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου, οι βροχές θα επεκταθούν και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά καθώς και στην Κρήτη, ωστόσο αυτές θα είναι ευεργετικές και ακίνδυνες. Στις περιοχές της Αττικής, της Θράκης και του Αιγαίου η επίδραση αναμένεται να είναι περιορισμένη ή σχεδόν ανύπαρκτη.

Πηγή περιεχομένου: in.gr

Loading

Play