Το περιστατικό σημειώθηκε σήμερα στο Ανατολικό Αιγαίο και συγκεκριμένα πάνω από Αγαθονήσι, Καλόλιμνο και Φαρμακονήσι.
Η παρενόχληση του ελικοπτέρου που μετέφερε τον Νίκο Χαρδαλιά, σύμφωνα με πληροφορίες, έγινε νωρίτερα το Σάββατο (12/2) στο Ανατολικό Αιγαίο.
Πιο αναλυτικά, το ελικόπτερο που τον μετέφερε, βρισκόταν πάνω από Αγαθονήσι, Καλόλιμνο και Φαρμακονήσι όταν οι Τούρκοι μέσω ασυρμάτου παρενόχλησαν το ελικόπτερο, ζητώντας μέσω ασυρμάτου να αλλάξει πορεία γιατί «πετάει σε αποστρατικοποιημένη περιοχή».
Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για ένα ηχογραφημένο μήνυμα που τουλάχιστον 2 χρόνια τώρα μεταδίδουν οι Τούρκοι κάθε φορά που εναέριο ή θαλάσσιο μέσο των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων βρίσκεται στην περιοχή που περιλαμβάνει τις νήσους Αγαθονήσι, Φαρμακονήσι, Καλόλιμνο.
Ωστόσο, αυτό δεν έγινε και το πλήρωμα του ελικοπτέρου δεν απάντησε καν στις τουρκικές, όπως ανέφερε ο Alpha.
Σημειώνεται, τέλος, πως ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Νικός Χαρδαλιάς, βρέθηκε το Σάββατο (12/2) σε ακριτικά νησιά και μικρονησίδες στις Περιφέρειες Βορείου και Νοτίου Αιγαίου, στο πλαίσιο υλοποίησης τετραήμερου προγράμματος επισκέψεων σε Σχηματισμούς, Μονάδες και Επιτηρητικά Φυλάκια των Ενόπλων Δυνάμεων στο κεντρικό, βόρειο και ανατολικό Αιγαίο Πέλαγος.
Δείτε επίσης: Σάκης Ρουβάς για Δημήτρη Λιγνάδη: «Ό,τι συναίσθημα έχω είναι θαυμασμού και αγάπης» (vid)
- Η αθέατη ανισότητα στην κλιματική κρίση: δροσεροί εναντίον ψημένων
- Στην παράταση των πέναλτι, ο Ηρακλής άφησε εκτός τον Πανιώνιο
- Harper’s Bazaar Greece: Κυκλοφορεί την Κυριακή μαζί με το ΒΗΜΑ
- Μαμούθ data center στο Τέξας: Η συμφωνία των 22 δισ. της JPMorgan με τη Mitsubishi
- Πυρκαγιά στη Μεσσηνία: Εναέρια μέσα ενισχύουν τις δυνάμεις κατάσβεσης