Στη Θεσσαλονίκη, το απόγευμα της Κυριακής, σημειώθηκε ένα περιστατικό που προκάλεσε αντιδράσεις. Μουσικοί του δρόμου, μέλη του συγκροτήματος Yilturum, δέχθηκαν πρόστιμο 300 ευρώ από τη Δημοτική Αστυνομία ενώ έπαιζαν μουσική κοντά στον Λευκό Πύργο.
Οι μουσικοί καταγγέλλουν ότι δεν τους δόθηκε καμία προειδοποίηση πριν την επιβολή του προστίμου. Αυτή η έλλειψη προειδοποίησης έχει προκαλέσει ανησυχία και διαμαρτυρίες από άλλους καλλιτέχνες του δρόμου. Πολλοί υποστηρίζουν ότι τέτοιες ενέργειες περιορίζουν την ελευθερία της έκφρασης και την πολιτιστική ζωή της πόλης.
Το περιστατικό έχει αναδείξει τη συζήτηση γύρω από την πολιτική της Δημοτικής Αστυνομίας σχετικά με τους μουσικούς του δρόμου. Οι καλλιτέχνες ζητούν περισσότερη κατανόηση και υποστήριξη από τις αρχές, ώστε να μπορούν να εκφράζονται ελεύθερα χωρίς τον φόβο προστίμων. Η Θεσσαλονίκη, γνωστή για την πλούσια πολιτιστική της κληρονομιά, φαίνεται να βρίσκεται σε σταυροδρόμι όσον αφορά την υποστήριξη των καλλιτεχνών της.
Πηγή περιεχομένου: in.gr
![]()
