Σέρρες: Σοκαριστική καταγγελία κατά εκπαιδευτικού που φίμωσε 13χρονο μαθητή

Σέρρες: Σοκαριστική καταγγελία κατά εκπαιδευτικού που φίμωσε 13χρονο μαθητή

Σοκαριστική καταγγελία για καθηγήτρια στις Σέρρες που φέρεται να φίμωσε μαθητή με μονωτική ταινία. Έντονες αντιδράσεις και αποτροπιασμός έχει προκαλέσει η είδηση ότι εκπαιδευτικός και διευθύντρια σχολείου στις Σέρρες έφτασε στο σημείο να φίμωσει έναν μαθητή, κλείνοντάς του το στόμα με μονωτική ταινία επειδή έκανε φασαρία. Το αδιανόητο περιστατικό σημειώθηκε μέσα σε σχολική αίθουσα γυμνασίου, με τη μητέρα του 13χρονου να καταγγέλλει απειλές και κακοποιητική συμπεριφορά από την 60χρονη καθηγήτρια. Η εκπαιδευτικός συνελήφθη και εις βάρος της σχηματίστηκε δικογραφία, που αφορά στις κατηγορίες της παράνομης βίας και της σωματικής βλάβης αδύναμων ατόμων. Σήμερα το πρωί, οι αστυνομικοί τη μετέφεραν στα Δικαστήρια Σερρών όπου αναμένεται να παρουσιαστεί στην εισαγγελέα.

Σύμφωνα με όσα κατήγγειλε η μητέρα του μαθητή, την περασμένη Πέμπτη, η εκπαιδευτικός χρησιμοποίησε χαρτοταινία για να του κλείσει το στόμα, ενώ έβαλε έναν συμμαθητή του να του δέσει τα χέρια. Ο 13χρονος παρέμεινε δεμένος για μία ολόκληρη διδακτική ώρα μέχρι να τον λύσει η φιλόλογός του. Η διευθύντρια, ωστόσο, συνέχισε να τον απειλεί και κατά τη διάρκεια του διαλείμματος, λέγοντάς του «θα σε κάνω μούμια». Η μητέρα του μαθητή καταγγέλλει ότι το παιδί της δέχθηκε εξευτελιστική και βίαιη μεταχείριση, ενώ το σχολείο δεν την ενημέρωσε ποτέ επισήμως για το συμβάν.

Τα τοπικά μέσα αναφέρουν ότι οι γονείς είχαν διαμαρτυρηθεί πολλές φορές στο παρελθόν για την εν λόγω καθηγήτρια, ενώ πρόσφατα διατάχθηκε ΕΔΕ για προηγούμενη προβληματική συμπεριφορά της.

Εξω από το Δικαστικό Μέγαρο Σερρών, η μητέρα του μαθητή απηύθυνε έκκληση προς όλα τα παιδιά, καλώντας τους γονείς να στηρίζουν πάντα τα παιδιά τους. «Το σημαντικό για μένα ήταν ότι το παιδί μου μίλησε», δήλωσε χαρακτηριστικά. «Σήμερα ήταν το δικό μου παιδί, αλλά αύριο μπορεί να είναι τα δικά σας». Σύμφωνα με την ίδια, η κατηγορούμενη διευθύντρια απείλησε και την επόμενη ημέρα το παιδί της, λέγοντάς του ότι έχει φέρει μεγαλύτερη ταινία για να τον δέσει πιο σφιχτά. «Παίζουν με τις ψυχές των παιδιών και αυτό πρέπει να σταματήσει», τόνισε.

Βίντεο:

in.gr

Loading

Play