Μια 42χρονη γυναίκα από την Ολλανδία έχασε τη ζωή της στα Μάλια της Κρήτης, όταν έπεσε στη θάλασσα από βάρκα στην οποία έκανε βόλτα μαζί με τη φίλη της και τα τρία ανήλικα παιδιά τους.
Οι δύο γυναίκες είχαν μισθώσει μια μικρή βάρκα και, κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, η μία βρέθηκε στο νερό. Δεν έχει αποσαφηνιστεί αν προσπάθησε να κολυμπήσει ή αν πρόκειται για ατύχημα.
Η φίλη της, μόλις αντιλήφθηκε ότι κάτι δεν πήγαινε καλά, βούτηξε για να τη βοηθήσει, όμως η γυναίκα είχε ήδη χάσει τις αισθήσεις της. Τα παιδιά έκαναν σήματα με τα χέρια και ζητούσαν βοήθεια από παραπλέοντα πλοία και βάρκες.
Όταν έφτασε η βοήθεια, η γυναίκα ήταν ήδη νεκρή, ενώ η νεκροψία-νεκροτομή αναμένεται να ξεκαθαρίσει αν ο θάνατος οφείλεται σε πνιγμό ή σε παθολογικά αίτια.
Σε εξέλιξη βρίσκεται προανάκριση για τις ακριβείς συνθήκες της τραγωδίας.
Η βάρκα στην οποία επέβαιναν ήταν από εκείνες για τις οποίες δεν απαιτείται δίπλωμα για τη μίσθωση.
Το Λιμενικό Σώμα εξέδωσε ανακοίνωση για το περιστατικό, στην οποία αναφέρεται ότι τις μεσημβρινές ώρες σήμερα, Τετάρτη, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή της Χερσονήσου για παροχή συνδρομής σε γυναίκα που βρισκόταν στη θάλασσα, μετά από πτώση της από σκάφος στο οποίο επέβαινε, στη θαλάσσια περιοχή της παραλίας ΚΛΩΤΖΑΝΗ στα Μάλια Χερσονήσου.
Άμεσα στην περιοχή έφτασε Περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και στελέχη του Λιμενικού από ξηράς, οι οποίοι διαπίστωσαν ότι η γυναίκα είχε ήδη ανασυρθεί χωρίς τις αισθήσεις της. Η 42χρονη αλλοδαπή, υπήκοος Ολλανδίας, ήταν μία από τους πέντε αλλοδαπούς επιβαίνοντες, δηλαδή 2 ενήλικες και 3 ανήλικοι, σε εκμισθούμενο σύμφωνα με τις διατάξεις του Γ.Κ.Λ. 38 σκάφος. Στην 42χρονη παρασχέθηκαν αρχικά πρώτες βοήθειες από πλήρωμα του ΕΚΑΒ που έφτασε στο σημείο και στη συνέχεια διακομίστηκε στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της.
Από το Β’ Λιμενικό Τμήμα Χερσονήσου του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηρακλείου, που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής.
Πηγή περιεχομένου: in.gr
![]()
